Антивирус 3.0 - Вакцина

Apr 10, 2021 23:13


Трећа фаза писања о пандемији и вирусу који је међу нама преко годину дана.  Већ неко време постоје вакцине против корона вируса. Код нас су се прво вакцинисали старији грађани, медицинско особље, војска, полиција...и затим је почела вакцинација осталих грађана. У Србији вакцину могу добити и страни држављани, само мора  да се закаже.

Вакцинацију смо заказали преко е-управе, добили СМС и дошли на вакцинацију на београдски сајам, хала 3.

Можете чекати да вас позову и примити било коју од сада три познате вакцине, или тражити одређену. У понуди су «руска», «кинеска» и «америчка» вакцина. Астра-Зенека више није у понуди.

Третья фаза написания статей о пандемии и вирусе, который существует с нами больше года. Вакцины против коронавируса доступны уже некоторое время. В нашей стране сначала были вакцинированы пожилые люди, медперсонал, армия, полиция ... а потом началась вакцинация других граждан. В Сербии вакцину можно делать и иностранным гражданам, только  вакцинация запланирована.

Мы запланировали вакцинацию через электронное правительство, получили СMС и приехали на вакцинацию на Белградскую ярмарку, зал 3.

Вы можете дождаться, пока они позвонят вам и получат, любую из трех известных на данный момент вакцин, или попросить конкретную вакцину. В предложении вакцины «русская», «китайская» и «американская». Астра-Зенека больше не предлагается.



Све је фантастично уређено, пријем и пропуштање у халу, попуњавање сагласности, лекарски преглед, унос података урачунар за заказивање ревакцинације, вакцинација и чекаоница.

Морам да нагласим да особље зна само енглески језик.

Все фантастически организовано, прием и вход в зал, заполнение согласия, медосмотр, ввод данных в компьютер для расписания ревакцинации, прививка и зал ожидания.

Подчеркну, персонал знает только английский.



Ми смо се вакцинисали ФајзерБиоНТек mRNA  вакцином. Кажу болеће вас рука два три дана. Мене већ боли.

Нас вакцинировали мРНК-вакциной PfizerBioNTech. Говорят, рука два-три дня болит. Мне уже больно.



Чекаоница. Иза панела са ликовима из српске историје су кабине за вакцинацију. А на галерији се виде и заставе више десетина земаља, вероватно оних чији се грађани могу вакцинисати код нас. Мада мислим да је то само илустрација, било ко може да се вакцинише. У чекаоници је са нама било и једно десетак странаца.

Комната ожидания. За панелью с персонажами из сербской истории находятся кабинки для вакцинации. А на галерее можно увидеть флаги десятков стран, наверное, тех, граждане которых могут быть вакцинированы в нашей стране. Хотя я думаю, что это всего лишь иллюстрация, вакцинировать можно любого. В зале ожидания с нами было около десятка иностранцев.





Слика показује како фунционише mRNA вакцина.

На картинке показано, как работает мРНК-вакцина.



Нема превода јер је много стручних термина...може доћи до забуне / Нет перевода, потому что существует много профессиональных терминов ... возможна путаница.

Степенице до вакцине.

Лестница к вакцине.



Антивирус

Previous post Next post
Up