Експерементальна кухня

Oct 17, 2010 02:36

Прийшов додому пізно і голодний. Готового нічого небуло, а із продуктів лише кілька курячих філейок, пара яєць, жменька дрібних печериць і картопля-цибуля-морква. І замість того, щоб посмажити яєшню, ну чи в крайньому випадку, картоплю, я вирішив приготувати щось.

А щоб не було нудно поночі тусуватись на кухні, то вирішив викласти детальний рецепт із фотографіями.

Знадобиться:
- 6 картоплин (розміром із яйце, може трішки більші),
- невелика морквина,
- три маленькі цибулини (інших просто небуло),
- 200 гр. свіжих печериць
- 2 яйця,
- 2 великі курячі філейки,
- трішки муки,
- 150 гр. твердого сиру,
- свіжа зелень (кріп, петрушка, базилік)
- спеції, сіль

Для основи:
Натираємо картоплю, моркву і цибулю на дрібну тертку, як на деруни, додаємо 2-2,5 "з гіркою" столові ложки муки, дві столові ложки майонезу, дрібку чорного перцю і солимо за смаком, коротше кажучи, робимо тісто для дерунів.



Але смажимо із цієї кількості два великі пляцки, на всю сковорідку:


Думав, що розлізуться, але якщо викладати в добре прогріту олію і смажити на агресивному вогні, то перевертаються взагалі на шару, навіть не тріснув жоден. Сковороду накривав кришкою, але не знаю, чи це насправді потрібно.

Для начинки:


Нарізаємо м"ясо кубиками, як на гуляш і смажимо на олії до рум"янцю, потім додаємо спеції за смаком (я додав паприку, чорний і червоний перець) і кидаємо гриби (я розрізав на двоє лише великі) і порізану цибулю


Смажимо на сильному вогні, поки чітко не запахне цибулею, потім робимо менший вогонь і солимо за смаком, і так тримаємо допоки все не стане однорідного рум"яного кольору.

Поки смажиться, приготуємо "соус" до начинки:
Натираємо сир, додаємо до нього яйце, столову ложку ложку-півтори майонезу, подрібнену зелень (все беру на око, зелень теж - цього разу вийшла добра жменя)


Все це ретельно перемішуємо.

Тепер викладаємо все у деко із високими стінками:
Коржі довелось обрізати, бо вони круглі, а деко у мене квадратне.
Спочатку "дерун"


Потім курку


Зверху викладаємо "соус". Так як він виходить досить густий - ним добре замащувати шпарини у м"ясі


А зверху ще один "дерун"



Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо це все щастя туди хвилин на 20 (попередньо змастивши майонезом, щоб не пригоріло  чи не засушилось раптом)

В результаті виходить щось, назви чому я ще не придумав, а аналогів не куштував.



Але вийшло дуже смачно, тому раджу спробувати, при нагоді.

Заодно, допоможіть придумати назву, може щось на кшталт "київський картопляний пиріг"?

upd. аж відредагую рецепт, щоб наголосити на двох моментах:
1. час приготування близько 1 години, плюс 20 хв в духовці.
2. курятина любить базилік, тому не шкодуйте його.

їжа, люблю коли смачно, експерементальна кухня, кривими добрими руками, рецепти, кулінарія, фото

Previous post Next post
Up