напиши своєму депутату / депутатці

Jan 28, 2014 00:14

Це справді важливо, і нормальна цивілізована практика

Originally posted by maryxmas at напиши своєму депутату / депутатці
Катерина Левченко поділилася корисним:

НАПИШІТЬ ЛИСТ "СВОЄМУ" депутату
Надсилайте, запитуйте, як вони голосували 16 січня.

Нижче приклад листа, надісланого депутату ВРУ Бобкову О.М.

Народному депутату Бобкову Олександру Михайловичу

Тел: (044) 255-44-81
Ел. пошта: Bobkov.Oleksandr@rada.gov.ua

вул. Грушевського, 5, Верховна Рада України, Київ, 01008

Я є мешканцем виборчого округу , в якому Ви обрані народним депутатом.
16 січня Ви проголосували за законопроект №3879 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» та дев’ять інших законопроектів, які влучно названі «диктаторськими».

Всі ці рішення були прийняті з ігноруванням принципів верховенства права, грубими процедурними порушеннями та направлені на звуження змісту та обсягу свобод та конституційних прав громадян України.

Таким чином, Ви як народний депутат порушили Конституцію України та Закон «Про Регламент Верховної Ради України», зокрема:

- Ви підтримали обмеження право законодавчої ініціативи Ваших колег - народних депутатів та інших суб’єктів законодавчої ініціативи, передбачене статтею 93 Конституції, оскільки вони не мали можливості внесення поправок та пропозицій до цих законопроектів;

- Ви підтримали обмеження конституційних повноважень комітетів Верховної Ради здійснювати законопроекту роботу, підготовку та попередній розгляд питань (ст. 89 Конституції), адже законопроекти були отримані більшістю парламентських комітетів тільки на наступний день після прийняття «законів» та ними не розглядалися;

- Ви взяли участь у голосуванні, форма якого не дає можливості достеменно встановити кількість народних депутатів, які проголосували за ці законопроекти; тим самим Ви особисто причетні до порушення статті 84 та 91 Конституції, що передбачають особисте голосування народних депутатів на засіданнях Верховної Ради та прийняття законів більшістю її конституційного складу;

- Ви порушили ст. 82 Конституції, відповідно до якої порядок роботи Верховної Ради встановлюється Конституцією та Законом про регламент Верховної Ради, а також ст. 19 Конституції, за якою органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України;

Беручи участь у голосуваннях 16 січня, Ви погодились з протиправною процедурою включення зазначених законопроектів до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради.

Нагадую Вам, що відповідно до ст. 79 Конституції України, Ви присягали дотримуватись Конституції України та законів України, виконувати обов’язки в інтересах усіх співвітчизників.

Щойно ухвалені, в тому числі і Вами, «закони» мають репресивний характер і передбачають необґрунтоване встановлення відповідальності за дії пов’язані з реалізацією основоположних прав людини, а також непропорційне збільшення покарань, особливо в частині, пов’язаній з реалізацією прав на мирні зібрання.

Ухвалені і Вами особисто «закони» посягають на право громадян України на справедливий суд.

Визначення «екстремістської» діяльності, що міститься в законопроекті №3879, є занадто широким та розмитим, і може бути підставою для заборони утворення та діяльності громадських організацій, що прямо суперечить ст. 37 Конституції України, яка містить закритий перелік таких підстав.

Крім того, поняття екстремізму у Кримінальному Кодексі уможливлює його застосування до людей, які не вчинили жодних суспільно небезпечних діянь, а є лише незадоволеними владою чи станом справ у країні.

Законопроект №3879 обмежує встановлене ст.36 Конституції право громадян на свободу об'єднання у громадські організації та порушує конституційний принцип рівності об'єднань громадян перед законом, необґрунтовано вводячи поняття «іноземний агент», чим фактично створюється інструмент для обмеження діяльності та ліквідації будь-якого громадського об’єднання.

Ухвалені зміни до низки законів фактично зводять нанівець свободу мирних зібрань.

Нагадую, що Ви обрані до парламенту, аби виконувати волю громадян, а не сторонніх осіб, хоча б це й керівництво Вашої фракції.

Відповідно до ст. 40 Конституції України звертаюсь до Вас із цим зверненням та наполягаю на тому, щоб Ви пояснили мотиви Ваших протиправних дій та численних порушень законів та Конституції України 16 січня.

Я наполягаю також, щоб Ви повідомили мені як виборцю Вашого виборчого округу, коли та яким чином будете виправляти допущені серйозні порушення Конституції України.

Вашу відповідь прошу без зволікань направити мені на адресу: ____

Запевняю, що залишаю за собою право Вашу відповідь оприлюднювати та поширювати її у будь-який не заборонений спосіб.

Олександр Букалов

Адреси депутатів можна знайти на сайті ВР. Електронні. А також факси і телефони помічників

корисне, революція, Верховна Рада, ідея, опір, важливо

Previous post Next post
Up