"Как это делалось в Одессе". (с)

Aug 29, 2021 08:45


Жила колись на Росії, одна розумна жіночка і звали її- Катерина Олексіївна Авдєєва.



(c) Вікіпедія



https://goo.su/7D2v

Вона писала чудові книги, по домогосподарству та російському фольклору.

Багато подорожувала по містах Російської Імперії і одного разу, приїхала до Одеси. У своїй книзі «Ручная книга русской опытной хозяйки» яку було видано у 1842 році, вона написала, яку городину вживали в їжу одесити, у ті часи.









Як можна побачити, вона, до приїзду в Одесу, навіть гадки не мала:

1) Що існує смачний буряк.



2) Що помідорами, які на Росії на той час, мали назву-«амурные яблоки», а використовували, або як декоративну рослину, або клали у пікулі, можна заправляти борщ та робити соуси.

3) Що в Одесі, у вжитку  українське слово «кабак», а не російське «тыква» .

4) І що в Одесі, вже давно, фарширують баклажани або як кажуть у нас- «синие»

Як ми бачимо, кацапи мусять дякувати цій жіночці, яка у своїй книзі, познайомила їх з овочами- «которыя неизвестны въ Россіи», та розповіла їм, що «их исконное блюдо»- борщ, треба готувати з буряком та томатами. Як це вже давно робили в Україні.

Смачного!

Previous post Next post
Up