Leave a comment

elbior September 10 2011, 10:46:50 UTC
Да хернёй та занимаются

Носити камуфляж ніхто не заборонятиме - В.Грицак

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Законопроект "Про внесення змін до деяких законів щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки" не забороняє носіння камуфляжу цивільним особам, але встановлює чіткі стандарти камуфляжу, який використовують силові структури. Про це УНН сказав один з авторів законопроекту, народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак, коментуючи побоювання, що заборона стосуватиметься носіння "камуфляжного" одягу.

"Камуфляж можна буде використовувати. Кожний камуфляж має свій артикул, який являє собою специфічні параметри цього виробу. Наприклад, підрозділ "Сокіл" одягається в камуфляж, стандарти якого затверджено Кабміном. У відповідних постановах Кабміну визначено чіткий артикул кожного камуфляжу, який використовується військовими підрозділами. Такий камуфляж не можна буде використовувати. А камуфляж інших стандартів можна буде вільно носити", - зазначив В.Грицак.

За словами парламентарія, згідно з законом, форма козацьких та охоронних організацій має відрізнятись від офіційних стандартів, які згідно з постановою уряду використовуються силовими структурами України. "Лампаси, зірки, герб та прапор України окремі організації не матимуть права використовувати", - зауважив В.Грицак.

Reply

dmi2130 September 10 2011, 11:08:40 UTC
все же на сколько я понял, первоначальная формулировка закона была весьма расплывчатой, что позволяло трактовать его в любую сторону. Есть подозрение, что если бы не информационная волна из интернетов, то в таком убогом виде он бы и пошел в дело, в последствии доставив немало удивления любителям милитари.

Reply

elbior September 10 2011, 11:28:46 UTC
Да, согласен.

Reply


Leave a comment

Up