Це така люстрація? ...Суддя Волокітіна з Шевченківського, яка рік тому дала два місяці Олегу Панасу

Feb 05, 2015 20:08


30 січня 2015 року

ЦЕ ТАКА ЛЮСТРАЦІЯ?...СУДДЯ ВОЛОКІТІНА З ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО, ЯКА РІК ТОМУ ДАЛА ДВА МІСЯЦІ ОЛЕГУ ПАНАСУ, ТЕПЕР ВЕДЕ СПРАВУ ПРОТИ МЕНЕ

Пам'ятаєте мужнього львівського фотографа Олега Панаса, що під час Революції Гідності документував злочини "Беркута" на Банковій? Його потім серед білого дня було затримано у себе в місті та в порушення усіх норм доправлено до СІЗО у Києві, де за "організацію масових заворушень" арештували на два місяці. Ця епопея детально викладена на львівських сайтах й на "Телекритиці".

10 грудня 2013 р. - Олег отримав два місяці "запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

17 грудня 2013 р. - після потужного тиску, зокрема, громади міста Львова, журналіста було звільнено за рахунок його свідомої "угоди зі слідством". Ним було визнано свою "провину" й сплачено штраф. "Бо з судилищами Януковича інакше не можна", пояснив народний депутат Хміль з "Батьківщини".

Минув рік. Ніц сі не змінило.

Так звана "люстрація" зачепила лишень тих, чиї посади становили інтерес для "нової влади", а дію норм закону "Про очищення" стосовно суддів заблоковано відповідним поданням до Конституційнуго Суду України. До того ж вустами голови ВСУ пана Романюка розпочато широченну PR-кампанію у цілій низці центральних ЗМІ. Мовляв, ніхто й ніколи суддівський корпус не люструватиме й крапка. Публікації, звичайно ж, розміщуються на некомерційній основі. Про що Ви?...

Справу Олега Панаса вела пані Волокітіна з Шевченківського районного суду міста Києва на Дехтярівський.

А тепер увага! Минає майже рік, й та сама суддя знову порушує справу по журналістам. Але вже цивільну. Позиваються генерали СБУ у відставці, колишні очільники "Альфи", обурені поширенням в Інтернеті чергових подробиць на тему розстрілу Небесної Сотні.

ПОЗИВАЧІ - Сергій Іванович Скорохватов, Костянтин Миколайович Сірик.

АДВОКАТ ПОЗИВАЧІВ - знаний фахівець Євген Вікторович Солодко. Дуже відомий й, кажуть, один з найбільш оплачуваних. Захищав екс-голову Держфінпослуг Василя Волгу, засудженого до п'ятирічного терміну ув'язнення.

ВІДПОВІДАЧ - підполковник СБУ, нинішній заступник голови "Альфи" (зараз називається Центр спеціальних операцій) Андрій Дубовик.

НАЙБЛИЖЧЕ ЗАСІДАННЯ - сьогодні о 14.00.

Що, як та за яких обставин заявляв підполковник Дубовик при бажанні можна знайти в мережі. Мене особисто це не стосується, бо до розміщення чи поширення ціїє інформації я не маю жодного відношення.

Здавалося б, на цьому перелік учасників процесу мав бути вичерпаним. Є позивачі, є відповідач. Є вельмишановний Суд, правова держава Україна. Чого ще бракує?

Але не поспішайте. Відповідачами № 2 та №3 по даній справі йдуть журналісти. Така ухвала прийнята судом.
Позивачі вважають, нібито оригінал заяви Дубовика з"явився на сайті, зареєстрованому на ім'я Дмитра Тимчука, також полковника, але вже Збройних Сил України. А чи не найбільше до розповсюдження інформації нібито спричився Ваш покірний слуга ("позивач №3").

Чому не було досить зазначити позивачем суто ньюзмейкера, завівши до позовної вимоги умову спростування чи навіть "вилучення" заяви, котра виступає головним предметом суперечки? Для чого ось ці "номер 2" та "номер 3"?

Як на мене (намагатимусь сформулювати максимально делікатно й виважено), тільки тому що друга особа "Альфи" постійно у зоні АТО, а нардеп Тимчук зайнятий у парламенті. Якщо хто й змущений буде ходити на суд, то це я (бо не "Альфа", бо не нардеп). Тобто треба за когось зачепитися. Й у випадку прийняття рішення на користь позивача(-ів) буде з кого вимагати зняття матеріалу з відкритого доступу. По черзі з усіх задіяних сайтів.

Генералітет з одного боку, й два Дмитра - з іншого.

Посередині мала б бути Її Величність ЛЮСТРАЦІЯ.



#люстрація, #Iсуд, #судді, #Янукович, #Небесна сотня, #CБУ, #IШевченківський, #Львів

Янукович Виктор, Янукович Віктор Федорович, Львів, революція, украинофоб, украинофобия, Янукович Виктор Фёдорович, Майдан, Львов, Язекович, українці, Янукович

Previous post Next post
Up