Думки щодо сьогодняшнього дня...

Nov 27, 2013 14:37



Запишу, щоб не забути своїх думок...
Прочитав ряд аналізів, щодо ситуації в Україні, в тому числі із Грузії - Аблотії... Адже вони теж збираються в найближчий час підписувати асоціацію з ЄС. Треба сказати, що грамотні автори і наперед вибачаються за свої думки, бо вони є тільки гіпотезами.
Проте в одному із постулатів багато авторів впевнені дуже сильно.
Це у твердженні, що Азаров-Яник зробили відступ від підписання асоціації з ЄС через тиск РФ. На моє переконання це твердження - спірне.

Суть в тому, що до Помаранчевої революції я був теж напевне впевнений, що все зло від РФ. Але після революції зими 2004-2005 років зрозумів, що це не зовсім так. Найбільша заслуга, як на мене, тих подій, що вони зробили для людей/суспільства кулуарну політичну гру  відкритою, принаймні для тих хто думає та аналізує.

Суть ось в чому: нікому не секрет, що керівництво РФ всіма силами намагалось дискредитувати події в Україні під час Помаранчевої революції. Вони робили напевне все для того, але у підсумку у них нічого не вийшло крім каші в головах власних громадян, бо В.О. президента РФ здобув "телевізіну перемогу" на ОРТ, але при цьому в Україін відбулись перевибори і виграв Ющенко. На події ж в Україні дії із Москви ніяким чином якісно не вплинули.
Ми всі переживали під час суду, щодо призначення повторного другого туру, але суддя виніс потрібний тоді країні вердикт. Ми переживали за кожен крок 2005 року, але всі вони були хеппі-ендові для вболіваючих. Але потім, раптом риторика змінилась. Зростали ціни і тодішній прем*єр-міністр Тимошенко казала - це все тиск РФ за допомогою газу. В підсумку Ющенко був змушений поставити Януковича прем*єр-міністром, адже в "умах людей" - це був "друг В.О. президента РФ" і відповдіно очікували зупинки цін. Але при Янику ситуація з цінами не змінилась і  Яник продовжив риторику, що все через тиск РФ. І саме  в ці моменти, коли так сокирно почали по ділу і без посилались на РФ я почав замислюватись над мотивацією сторін...

Всі ці ситуації дали мені зрозуміти, що все вирішується тут у нас і ми самі (в особі нашої влади) приймаємо всі рішення. Ми абсолютно незалежна країна у прийнятті в тому числі політичних рішень.
Все інше завуальована гра. Суть і цілі якої:
Наші політики отримують:
- по-перше громовідвід (все зло від РФ, що підхоплюють ЗМІ наших політ-олігархів із піснею: "Ой бідні, ми нещасні...") і таким чином не несуть відповідальність за підняття цін, бо виборці вірять своїм кандидатам. ЦЕ ідеал для політиків - вони приймають вигідні для свого бізнесу рішення і не несуть за них жодної відповідальності перед народом, і не ризикують на виборах адже в усьому винні РФ. Останній приклад - це фінт Азарова-Яника тиждень тому, що вони відкладають підписання асоціації з ЄС, бо тисне РФ переконують політ-олігархи, а не тому що втратяь привілейоване/неоподатковане становище їх ПРИВАТНІ підприємтсва з упаковки китайських товарів;
- по-друге - таким чином вони виховували/контролювали "пасивне стадо" якому внушали, що воно САМЕ не спроможне на зміни. Не треба рипатись, сиди тихенько, бо якщо десь там в РФ незгодні, то ти нічого не отримаєш...

Звісно РФ могли припинити цю гру в любий момент, але теперішньому керівництву у Москві ця гра теж вигідна. При любому такому випадку посилання із Києва (це все через тиск РФ з обов*язковою піснею-підтримкою ЗМІ наших політ-олігархів: "Ой бідні, ми нещасні...") у Москві місцевий президент виходить на канал і роздуваючи щокі "вєщає" про "велікій народ побєдітєль"... Йому вигідно, бо хто чим може тим той свій народ і кормить. І як підсумок він отримує хороші бали за "телеПобєду" на виборах, адже реальних досягнень у соціальній чи фінансовій сфері у нього немає.

Наразі бачу серйозні зміни в українському суспільстві, однією із яких є те, що подорослішало нове покоління людей. І воно має зовсім інше виховання і цінності ніж старше, що очевидно. На них не діє стара мантра: "все зло РФ" і тому ними не спроможні маніпулювати люди позавчорашнього дня.

Але старе покоління політиків небажає просто так здавватаись і воно "перековує" стару мантру на новий лад для власної безвідповідальності: "Все зло ЄС/МВФ". В останній час почастішали випадки коли на ток-шоу політики (вже не згадаю імен) кажуть: що ціни зараз змушені піднімати бо такі вимоги МВФ для отримання кредиту, потім виступає опонент і дуже аргументовано доводить, що МВФ ніяких вимог щодо підняття цін на комуналку, наприклад, для отримання кредиту не висуває та показуває копії документів...

Але молоде покоління впевнений знає - зло це власна безвідповідальність.
Все залежить від нас і ми за все у своєму житті відповідальні самі.

Євромайдан, про сьогодні. Україна сьогодні

Previous post Next post
Up