Волонтерські екологічні проекти в Україні

May 30, 2014 10:09

Взагалі, проблема волонтерських проектів в Україні - те, що вони здебільшого зовсім маленькі. І часто невідомі. Тому напишу про ті, про які я знаю. Якщо ви знаєте ще якісь - пишіть у коментарі.

Найбільший екологічний проект з відомих мені - це "Зробимо Україну чистою!". Кожен рік протягом останніх 4 чи 5 вони проводять громадські прибирання по всій Україні. У проміжку йде якась робота у соціальних мережах, флешмоби і т.д. Це міжнародний проект.
Київ:
Недавно фонд "Подари счастье" поставив у Києві на Оболонській набережній купу урн для сміття зі смішними картинками на них(через кожні 20-30 метрів). Хоча люди продовжують залишати пляшки з-під горілки чи пива на землі :(
Група волонтерів забрала ділянку у дворі на вул. Михайлівській (центр Києва, вулиця йде від Майдану) де колись планувалося будівництво, але замість нього на цій ділянці було міні-звалище. Волонтери посадили там дерева і хочуть зробити сквер. Стаття про цей проект.
Дніпропетровськ:
У Дніпропетровську було прибирання в Тонельній балці.
У минулому році у Дніпропетровську влітку не прибирався бульвар на ж.м. Лівобережний-3. Якась активна тітонька-пенсіонерка ходила по інстанціях і намагалася зібрати людей на прибирання. Люди збиратися не захотіли, але вона потрапила на місцеве телебачення і журналісти взяли коментар у районної влади з приводу ситуації. Районна влада сказала, що на прибирання нема коштів, але за пару тижнів бульвар таки прибрали.
Львів:
Кажуть, що у Львові громадські активісти за свої гроші встановлюють роздільні стовпчики між тротуаром і проїжджою частиною (щоб автомобілі не стояли на тротуарах). Потім ці стовпчики бере на баланс міська влада.
Проект з посадки двох дерев і встановлення лавок на площі в центрі міста, щоб зробити її більш комфортною для мешканців. Детальна розповідь тут.
Зараз ці ж активісти збирають гроші на більш масштабний проект - озеленення вулиці в центрі Львова. Планується посадити дерева на роздільній смузі посередині дороги, зробити велику клумбу на ширшій ділянці дороги і посадити декілька дерев на площі. Ось тут є опис проекту, реквізити банківських рахунків, гугл-дока з перерахунком людей, що пожертвували гроші (я навіть знайшла там знайомих:)).

Є ще стаття з декількома ідеями по Києву. На мій погляд, ці ідеї занадто масштабні, крім проекту №5, який мені дуже подобається і в якому я б прийняла участь.

благотворительность, экология

Previous post Next post
Up