Медичне

Nov 29, 2011 11:27


Нещодавно вступив у дію доволі цікавенький наказ ГПУ, МВС та МОЗ, про взаємодію цих органів при встановлені факту смерті людини.

Повний текст цього наказу можна прочитати тут: http://www.nau.ua/druk.php?name=384255-25102011-0.txt

Коротко напишу суть. Отже коли швидка допомога приїжджає на виклик і встановлює смерть людини чи до приїзду, чи після надання допомоги в обов"язковому порядку лікар повинен викликати працівника міліції, аби той вияснив причину смерті. Тобто не зважаючи на вік померлого, його болячки, перебування на обліку в медичних закладах та явних ознаках, що свідчать про природну смерть людини працівник міліції зобов"язаний прибути на місце.

Функція працівника міліції доволі проста - він оглядає місце і приймає рішення по відправлення трупа на розтин(!).

Здавалося б нічого надзвичайного. Просто лишній раз турбують працівника міліції. Але на практиці все це виглядає дуже пічяльно.

На одній зміні станції швидкої допомоги перебуває в одному районі Львова приблизно 10 бригад (плюс-мінус 1). У цьому ж районі за зміну фіксується від 3 до 6 випадків смертей. Швидка допомога оглядає тіло і викликає міліцію. А міліціянт може прибути коли завгодно. Зазвичай бригада чекає на нього від години до трьох. Себто сидить у кімнаті, разом із родиною і тупо пільнують, аби ніхто нічого не робив і не чіпав.

Ну а самим міліціянтам звісно немає куди поспішати. В них напевно є важливіші справи (і сказано це без жодної іронії). Куди ж трупік може дітися, тим більше якщо це бабка 88 років.

А тим часом бригада-то відсутня на станції. Трапиться інший випадок, і вирушить інша бригада чекати та чергувати місце. А потім і ще одна... В підсумку готових бригад, які будуть готові прийняти виклик буде мінімальна кількість.

Кілька днів, коли цей наказ вступив у дію поки значних проблем не було. Приблизно 40 викликів обслуговує одна зміна. Завжди залишалась одна резервна машина. Тепер, коли буде ще більше похолодання, впаде сніг, заморозки, лід, переломи... викликів назбирається десь 80. А коли буде подібна ситуація як свого часу зі т.зв. "свинячим грипом" то назбирається і до 160-180 викликів за зміну. І от під час такого попандосу 3 бригади будуть в носі колупатись, чекаючи міліціянта, всі інші запехавшись із язиком на бороді будуть ганяти по місту.

А далі начальник станції буде всім розказувати як важко працювати, мало бригад, поламані машини і т.д.... Замість того, аби написати кілька листів "на верх" із роз"ясненням даної ситуації...але ж ні, вони будуть тихенько сидіти і жувати соплі. Ну звісно, якому вищому начальству потрібні керівники, які жаліються на їхні дії. Легше їх звільнити і посадити тіхонь, які багато не дзявкають і тупо виконують накази.

Ось так і все в нашій державі побудовано...

Крім того не факт, що і міліціянти захочуть підзаробити на цьому. Ну а що?... Приходить на місце, оглядає труп, бачить якусь незначну подряпину і "постановляє" відправити тіло на розтин. Уявляєте, 90-річна бабка, яка має якусь подряпину, наприклад через те, що салат напередодні різала, після смерті повинна піддатися розтину. Родичі в шоці. В такому стані вони найбільш чутливі і сунуть тому мусору кілька гривень, аби той нікуди тіло не відправляв.

Крім того запровадились нові бумажки. Копії свідоцтва про смерть, завірені в медичному закладі потрібно відправляти у міліцію. Не зважаючи на причину смерті...

Одним словом черговий маразм. І чого вони доб"ються такими от вирішенням проблеми? І якої проблеми? До кінця не зрозуміло. Вилізе боком дане рішення. Коли комусь дійсно необхідна буде допомога, він буде сидіти чекати, допоки не звільниться якась бригада. А потім будуть жалітися на неякісну та недобросовісну роботу швидкої допомоги. Писати листи та виливати бруд у різноманітних газетьонках...

Блядство! 

смерть, Львів, фігня, маразм, довбойоби, А.С.А.В., медицина, срака, влада, їблани, швидка

Previous post Next post
Up