Для тіста :
борошно 200 гр
яйця 5 шт
вода 180 гр
щіпка солі
масло 100 гр
Воду + масло + сіль поставити на вогонь і розчинити масло. Далі всипати просіяну муку, зняти з вогню і замішати до однорідної маси. Повернути на вогонь і мішати тісто на середньому вогні ще 2-3 хв. Каструлю відставити аби тісто трохи охолонуло. По одному додавати яйця, повністю розмішуючи тісто лопаткою. Має вийти густа блискуча маса . Пергамент вистелити на протвінь. Заповнити кондитерський мішок кремом . Формувати смужки приблизно 10 см довжину і 1,5 см в ширину.Випікати при 210 С 10 хв а потім при 170С ще 25 хв.
Для крему:
Цукор 10 гр
Молоко 500 гр
Цукрова пудра 50 гр
Борошно 50 гр
Ванільний стручок
Масло 100 гр
Жовтки 5 шт
Молоко зєднати з цукром і ванільним стручком , поставити на вогонь і розчинити цукор. Окремо змішати жовтки з пудрою та борошном. Коли молоко ледь закипить влити в яєчну суміш і швидко розмішати. Поставити на вогонь , інтенсивно помішуючи на середньому вогні готувати до густоти. Дати крему охолонути. Далі порційно додаючи масло (мяке) збивати крем міксером. Наповнити еклери готовим кремом і полити цукровою або шоколадною глазурю. З Новим роком і Різдвом :)
Для теста :
мука 200 гр
яйца 5 шт
вода 180 гр
щепотка соли
масло 100 гр
Воду + масло + соль поставить на огонь и растворить масло. Далее всыпать просеянную муку, снять с огня и перемешать до однородной массы. Вернуть на огонь и вымешивать тесто на среднем огне еще 2-3 мин. Кастрюлю отставить чтобы тесто немного остыло. По одному добавлять яйца, полностью размешивая тесто лопаткой. Должна получиться густая блестящая масса . Выстелить пергамент на протвень. Заполнить кондитерский мешок кремом . Формировать полоски примерно 10 см в длину и 1,5 см в ширину.Випекать при 210с 10 мин, а затем при 170С еще 25 мин.
Для крема:
Сахар 10 гр
Молоко 500 гр
Сахарная пудра 50 гр
Мука 50 гр
Ванильный стручок
Масло 100 гр
Желтки 5 шт
Молоко соединить с сахаром и ванильным стручком , поставить на огонь и растворить сахар. Отдельно смешать желтки с пудрой и мукой. Когда молоко чуть закипит влить в яичную смесь и быстро размешать. Поставить на огонь , интенсивно помешивая на среднем огне готовить до густоты. Дать крему остыть. Далее порционно добавляя масло (мягкое) взбивать крем миксером. Наполнить эклеры готовым кремом и полить сахарной или шоколадной глазурью. С Новым годом и Рождеством :)