Карамелізована цибуля порей під соусом голландез / Caramelized leek with sauce hollandaise

Sep 01, 2013 18:50

Це дивовижно смачно! В фільмі "Джулія і Джулія" цей соус подавався до артишоків, а в мене залишився порей, тому я вирішила поекспериментувати. Ніжний та солодкуватий присмак цибулі гарно поєдналися з пікантним соусом голландез. Смачного!





Цибуля порей 2 шт
Вершкове масло 1 ст.л.
Оливкова олія 1 ст.л.
Шавлія 1 ст.л.
Цукор 2 ч.л.
Часник 2 зубчики
Бульйон 50 гр (я використовувала курячий)
Біле вино 50 гр
Сіль ,перець
На розігрітій сковорідці розтопити вершкове масло і оливкову олію , обсмажити на ньому часник і шавлію (4-5 хв). Деякі виймають часник і шавлію, але я залишила. Далі порей розрізати навпіл і покласти цибулю зрізом вниз на пательню , обсмажити до золотистого кольору. Влити вино і бульйон, додати цукор, і випарювати рідину до тих пір, поки цибуля не почне карамелізуватися. Посипати сіллю та перцем.



Соус голландез:

2 жовтки
Лимонний сік 1 ст.л.
Вершкове масло 100 гр
Вода 1 ст.л.
Сіль, перець
Щіпка мускатного горіху

Масло я поділила на 2 частини. Одну частину розтопила.
Збити жовтки (але не сильно, щоб залишився жовтий колір) до хвилини. Додати лимонний сік, воду, сіль і мускатний горіх . Добре перемішати. Далі додати 1 шматочок масла і поставити на водяну баню (вода не повинна кипіти). Постійно помішувати, далі тоненькою цівкою влити розтоплене масло і збивати до загустіння знявши з вогню. Посипати трохи чорним перцем.



Это изумительно вкусно! В фильме "Джулия и Джулия" этот соус подавался к артишокам, а у меня остался порей, поэтому я решила поэкспериментировать. Нежный и сладковатый привкус лука красиво сочетался с пикантным соусом " голландез. Приятного аппетита!

Лук порей 2 шт
Сливочное масло 1 ст.л.
Оливковое масло 1 ст.л.
Шалфей 1 ст.л.
Сахар 2 ч.л.
Чеснок 2 зубчика
Бульон 50 гр (я использовала куриный)
Белое вино 50 гр
Соль ,перец
На разогретой сковородке растопить сливочное и оливковое масло , обжарить в нем чеснок и шалфей (4-5 мин). Некоторые вынимают чеснок и шалфей, но я оставила. Далее порей разрезать пополам и положить лук срезом вниз на сковороду , обжарить до золотистого цвета. Влить вино и бульон, добавить сахар, и выпаривать жидкость до тех пор, пока лук не станет карамелизироваться. Посыпать солью и перцем.



Соус голландез:

2 желтка
Лимонный сок-1 ст.л.
Сливочное масло 100 гр
Вода 1 ст.л.
Соль, перец
Щепотка мускатного ореха

Масло я разделила на 2 части. Одну часть растопила.
Взбить желтки (но не сильно, чтобы остался желтый цвет) до минуты. Добавить лимонный сок, воду, соль и мускатный орех . Хорошо перемешать. Далее добавить 1 кусочек масла (холодного) и поставить на водяную баню (вода не должна кипеть). Постоянно помешивать, далее тоненькой струйкой влить растопленное масло и взбивать до загустения сняв с огня. Посыпать немного черным перцем.



Leek 2 PCs
Butter 1 tbsp
Olive oil 1 tbsp
Sage 1 tsp
Sugar 2 tsp
2 cloves of garlic
Broth 50 gr (I used chicken)
White wine 50 gr
Salt ,pepper

On a hot skillet melt the butter and olive oil, fry the garlic and sage (4-5 min). Some take out the garlic and sage, but I dont. Further cut leeks in half and put onions cut down on the frying pan, fry until golden brown. Pour in the wine and broth, add sugar and cook until the liquid has gone. Next, caramelize the onions.



For the sauce :
2 egg yolks
Lemon juice 1 tbsp
Butter 100 gr
Very cold water 1 tbsp
Salt, pepper
Pinch of nutmeg

Butter I divided into 2 parts. One part was melted and the second part was cold.
Beat the egg yolks (but not much) during 1 minute. Add lemon juice, water, salt and nutmeg. Mix well. Next, add 1 piece of cold butter and put on a water bath (water should not boil). All the time you have to mix it. Then Constantly pour melted butter and beat until the sauce become thick . Remove from heat.

french cuisine, французская кухня, соусы, лук

Previous post Next post
Up