Галета зі сливами та грецькими горіхами / Galeta with plums and walnuts

Sep 01, 2013 17:23

В мене таке відчуття, що я не писала в ЖЖ дуже дуже давно!
Тому сьогодні викладаю рецепти, які залежалися в моєму записнику за ці дні. Почнемо з солодкого...





160 гр муки
75 гр холодного масла
¾ стакана цукрової пудри
Яйце (маленьке)
Сіль
Льодяна вода 1- 2 ст.л.
Сливи 500 гр
Цукор 2-3 ст.л.
Лимонний сік 1 ст.л.
Грецькі горіхи 100 гр



Муку розтерти з холодним маслом. Далі додати цукрову пудру, яйце,сіль та льодяну воду і швидко замісити тісто. (Якщо тісто дуже липне до рук, то додати ще муки). Тісто поставити в холодильник на 1,5 години.
Сливи розрізати навпіл, очистити від кісточок, посипати цукром і полити соком лимону. Розкачати тісто ( не дуже тонко) , викласти сливи. Випікати при 190С приблизно 25 хв. ( до золотистої скоринки). Смачного!





У меня такое ощущение, что я не писала в ЖЖ очень очень давно!
Поэтому сегодня выкладываю рецепты, которые залежались в моей записной книжке за эти дни. Начнем со сладкого...



160 гр муки
75 гр холодного масла
¾ стакана сахарной пудры
Яйцо (маленькое)
Соль
Ледяная вода 1 - 2 ст.л.
Сливы 500 гр
Сахар 2-3 ст.л.
Лимонный сок-1 ст.л.
Грецкие орехи 100 гр



Муку растереть с холодным маслом. Далее добавить сахарную пудру, яйцо,соль и ледяную воду и быстро замесить тесто. (Если тесто слишком липнет к рукам, то добавить еще муки). Тесто поставить в холодильник на 1,5 часа.
Сливы разрезать пополам, очистить от косточек, посыпать сахаром и полить соком лимона. Раскатать тесто ( не очень тонко) , выложить сливы. Выпекать при 190С примерно 25 мин. ( до золотистой корочки). Приятного аппетита!



160 g of flour
75 g cold butter
¾ cup powdered sugar
Egg (small)
Salt
Ice water 1 - 2 tbsp
Plum 500 gr
2-3 tbs of sugar
Lemon juice-1 tbsp
Walnuts 100 gr


Mix the flour with cold butter. Next, add powdered sugar, egg,salt and ice-cold water and quickly make a dough. (If the dough is too sticky to the hands, add more flour). Put the dough in the refrigerator for 1.5 hours.
Cut the plums, remove seeds, sprinkle with sugar and drizzle with lemon juice. Roll the dough and put the plums. Bake at 190C about 25 minutes ( until golden brown). Bon appetite!



десерты, сливы, выпечка, baking, desserts

Previous post Next post
Up