BOEUF BOURGUIGNON від Джулії Чайлд / Julia Child's Beef Bourguignon

Aug 22, 2013 21:16

Про фільм «Джулі та Джулія» я можу говорити годинами, днями й ночами. Це найулюбленіший мій фільм, який я переглядала разів 120. Це не значить, що в мене немає іншої роботи, просто я вмикаю його як фон - для настрою. Кожного разу я відкриваю щось нове, на що раніше не звертала уваги. Цей фільм переконує , що мрії збуваються! Головне бажання!
Найбільше мені подобається Джулі : проста дівчина, яка просто обожнює готувати, і в неї це просто чудово виходить. Буф бугіньйон зачепив мене через екран. Я миттю придбала все необхідне і приготувала по рецепту Джулії Чайлд. Сказати , що була в захваті - нічого не сказати. М'ясо дуже ніжне, ароматне і неймовірно смачне.
Стравами можна передати настрій, тим паче любов своїм коханим та близьким. А любов до кулінарії може привести до здійснення мрій. Нехай наші мрії здійсняться 





рецепт з http://www.oprah.com/food/Boeuf-Bourguignon

Інгредієнти

170 гр бекону
1 ст.л. оливкової олії
1,5 ст.л. рослинної олії
1,5 кг яловичини (4-5 см)
Вершкове масло 3,5 ст.л.
1 нарізана морква
1 нарізана цибуля
1 ч. л. сіль
2 ст. борошна
3 стакани червоного вина ( Кіанті наприклад)
2 - 3 склянки яловичого бульйону
1 ст. томатної пасти
2 зубчики часнику (пюре)
Бланширована шкірка бекону
18 до 24 шт невеличка біла цибуля
1/4 ч. л. чорний перець
500 гр свіжих грибів
Трави : петрушка, чабер, лавровий лист
Сухе біле вино 0,5 ст.

Інструкція

Шкірку з бекона знімаємо і нарізаємо його на шматки довжиною 4 см, а товщиною 6 мм. 10 хвилин варимо бекон і шкірку (води приблизно 1,5л). Вийняти бекон і обсушити його. Вмикаємо духовку на 230 С.
Смажимо бекон приблизно 2-3 хв і виймаємо (у вогнетривкій каструля).
Каструлю сильно нагріти перед тим як смажити м'ясо.Яловичину ріжемо шматками приблизно 4-5 см і сушимо паперовим рушником. На маслі з-під бекону смажимо м'ясо до коричневого кольору і перекладаємо до бекону. На цьому ж жирі обсмажуємо цибулю та моркву ( я різала смужками).
В каструлю ставимо м'ясо, додаємо сіль, перець, муку ,все перемішуємо та ставимо каструлю в духовку на 4 хв , перемішуємо і знову на 4 хв в духовку. Виймає каструлю з духовку і зменшуємо температуру до 160 С . Вливаємо до м*яса вино і бульйон, щоб покрило його. Також додаємо трави (петрушка, чабер, лавровий лист), томатну пасту і шкірку бекону. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння, а далі накриваємо кришку і ставимо в духовку на 3-4 години ( воно має ледь кипіти).
На розкалену пательню ставимо вершкове масло (1,5 ст.л.) і рослинну олію (1,5 ст.л.), і коли воно почне пінитися додаємо маленькі цибулини, смажимо приблизно 10 хв. Наливаємо сухе біле вино, 0,5 стакана бульйону, сіль та чорний перець, також додаємо 4 гілочки петрушки, 0,5 ч.л.чабер, пів лаврового листка та пюре часника. Готуємо 1 годину на маленькому вогні ( цибуля має тримати форму).
На розкалену пательню налити рослинну олію (1 ст.л.) та вершкове масло (2 ст.л.) , додаємо гриби і смажимо їх приблизно 5 хв, постійно встряхуючи.
Виймаємо м'ясо і проціджуємо соус через сито. Варимо його до густоти (2-3хв), пробуємо на смак для визначення солі та перцю. Якщо на соусі виступає жир, то треба його зняти. В каструлю викладуємо м'ясо, овочі ( і маленьці цибулини) , гриби та поливаємо все соусом. Готувати ще 2-3 хв, постійно поливаючи мясо соусом.


О фильме «Джули и Джулия» я могу говорить часами, днями и ночами. Это самый мой любимый фильм, который я смотрела раз 120. Это не значит, что у меня нет другой работы, просто я включаю его как фон - для настроения. Каждый раз я открываю что-то новое, на что раньше не обращала внимания. Этот фильм убеждает , что мечты сбываются! Главное желание!
Больше всего мне нравится Джули : простая девушка, которая просто обожает готовить, и у нее это просто замечательно получается. Буф бугіньйон зацепил меня через экран. Я мигом приобрела все необходимое и приготовила по рецепту Джулии Чайлд. Сказать , что была в восторге - ничего не сказать. Мясо очень нежное, ароматное и невероятно вкусное.
Блюдами можно передать настроение, тем более любовь своим любимым и близким. А любовь к кулинарии может привести к осуществлению самых заветных желаний. Пусть наши мечты осуществятся 

Ингредиенты

170 гр бекона
1 ст.л. оливкового масла
1,5 ст.л. растительного масла
1,5 кг говядины (4-5 см)
Сливочное масло 3,5 ст.л.
1 нарезанная морковь
1 нарезанный лук
1 ч.л.соль
2 ст. муки
3 стакана красного вина ( Кианти например)
2 - 3 стакана говяжьего бульона
1 ст. томатной пасты
2 зубчика чеснока (пюре)
Бланшированная кожица бекона
18 до 24 шт небольшой белый лук
1/4 ч. л. черный перец
500 гр свежих грибов
Травы : петрушка, чебрец, лавровый лист
Сухое белое вино 0,5 ст.

Кожицу с бекона снимаем и нарезаем его на куски длиной 4 см, а толщиной 6 мм. 10 минут варим бекон и кожу (воды примерно 1,5л). Вынуть бекон и обсушить его. Включаем духовку на 230 С.
Жарим бекон примерно 2-3 мин и вынимаем (огнеупорная кастрюля).
Кастрюлю сильно нагреть перед тем как жарить мясо . Говядину режем кусочками примерно 4-5 см и сушим бумажным полотенцем. На масле из бекона жарим мясо до коричневого цвета и перекладываем к бекону. На этом же жире обжарить лук и морковь ( я резала полосками).
В кастрюлю ставим мясо, добавляем соль, перец, муку ,все перемешиваем и ставим кастрюлю в духовку на 4 мин , перемешиваем и снова на 4 мин в духовку. Вынимаем кастрюлю из духовки и снижаем температуру до 160 С . Вливаем к мясу вино и бульон, чтобы покрыло его. Также добавляем травы (петрушка, чебрец, лавровый лист), томатную пасту и кожу бекона. Ставим кастрюлю на плиту и доводим до кипения, а дальше накрываем крышкой и ставим в духовку на 3-4 часа ( оно должно едва кипеть).
На горячую сковороду ставим сливочное масло (1,5 ст.л.) и растительное масло (1,5 ст.л.), и когда оно начнет пениться добавляем маленькие луковицы, жарим примерно 10 мин. Наливаем сухое белое вино, 0,5 стакана бульона, соль и черный перец, также добавляем 4 веточки петрушки, 0,5 ч.л.чебреца, пол лаврового листа и пюре чеснока. Готовим 1 час на маленьком огне ( лук должен держать форму).
На горячую сковороду ставим растительное масло (1 ст.л.) и сливочное масло (2 ст.л.) , добавляем грибы и жарим их примерно 5 мин, постоянно встряхивать.
Вынимаем мясо и процеживаем соус через сито. Варим его до густоты (2-3мин), пробуем на вкус для определения соли и перца. Если на соусе выступает жир, то надо его снять. В кастрюлю кладем мясо, овощи ( и маленькие луковицы) , грибы и поливаем все соусом. Готовить еще 2-3 мин, постоянно поливая мясо соусом.Bon appetit



http://www.oprah.com/food/Boeuf-Bourguignon

Ingredients
9- to 10-inch, fireproof casserole dish , 3 inches deep
Slotted spoon
6 ounces bacon
1 Tbsp. olive oil
1,5 vegetable oil
3,5 tsp butter
3 pounds lean stewing beef
1 sliced carrot
1 sliced onion
1 tsp. salt
1/4 tsp. pepper
2 Tbsp. flour
3 cups full-bodied, ( such as a Chianti )
2 to 3 cups brown beef stock or canned beef bouillon
1 Tbsp. tomato paste
Blanched bacon rind
18 to 24 small white onions , brown-braised in stock
1 pound quartered fresh mushrooms
Herbs : Crumbled bay leaf, Parsley sprigs, 1/2 tsp. thyme,2 cloves mashed garlic

Directions

Remove rind from bacon, and cut bacon into lardons (sticks, 1/4 inch thick and 1 1/2 inches long). Simmer rind and bacon for 10 minutes in 1 1/2 quarts of water. Drain and dry.

Preheat oven to 450 degrees.

Sauté the bacon in the oil over moderate heat for 2 to 3 minutes to brown lightly. Remove to a side dish with a slotted spoon. Set casserole aside. Reheat until fat is almost smoking before you sauté the beef.

Dry the stewing beef in paper towels; it will not brown if it is damp. Sauté it, a few pieces at a time, in the hot oil and bacon fat until nicely browned on all sides. Add it to the bacon.

In the same fat, brown the sliced vegetables. Pour out the sautéing fat.

Return the beef and bacon to the casserole and toss with the salt and pepper. Then sprinkle on the flour and toss again to coat the beef lightly with the flour. Set casserole uncovered in middle position of preheated oven for 4 minutes. Toss the meat and return to oven for 4 minutes more. (This browns the flour and covers the meat with a light crust.) Remove casserole, and turn oven down to 325 degrees.

Stir in the wine, and enough stock or bouillon so that the meat is barely covered. Add the tomato paste, garlic, herbs, and bacon rind. Bring to simmer on top of the stove. Then cover the casserole and set in lower third of preheated oven. Regulate heat so liquid simmers
very slowly for 2 1/2 to 3 hours. The meat is done when a fork pierces it easily.

While the beef is cooking, prepare the onions and mushrooms. Set them aside until needed.

When the melt is tender, pour the contents of the casserole into a sieve set over a saucepan. Wash out the casserole and return the beef and bacon to it. Distribute the cooked onions and mushrooms over the meat.

Skim fat off the sauce. Simmer sauce for a minute or two, skimming off additional fat as it rises. You should have about 2 1/2 cups of sauce thick enough to coat a spoon lightly. If too thin, boil it down rapidly. If too thick, mix in a few tablespoons of stock or canned bouillon. Taste carefully for seasoning. Pour the sauce over the meat and vegetables. Recipe may be completed in advance to this point.

For immediate serving: Covet the casserole and simmer for 2 to 3 minutes, basting the meat and vegetables with the sauce several times. Serve in its casserole, or arrange the stew on a platter surrounded with potatoes, noodles, or rice, and decorated with parsley.

For later serving: When cold, cover and refrigerate. About 15 to 20 minutes before serving, bring to the simmer, cover, and simmer very slowly for 10 minutes, occasionally basting the meat and vegetables with the sauce.

говядина, обед, julia child, французская кухня, ужин

Previous post Next post
Up