Індивідуальний тарт татен з грушею від Гордона Рамзі / Tarte tatin with pears from Gordon Ramsey

Aug 17, 2013 17:12

Індивідуальний тарт татен з грушею - звучить по-особливому. Я вже готувала подібний татен, але ніколи в такій подачі. Гордон Рамзі дивовижний шеф-повар, він готує дуже швидко, здається , що простіше немає куди, але не все так просто. Коли я опиняюся біля плити, фарби відразу густішають. Цей десерт не виключення! Проблема виникла з тістом, я ніяк не могла охопити ним грушу ( тепер я знаю секрет - тісто має бути з холодильника). Карамель, в принципі, мене не підвела , і все вийшло досить пристойно, але вона дуже швидко застигає, тому поєднання з вершками дуже вдале. Тісто запікатися не дуже хотіло, але це все моя старенька духовка 
Проте смак вийшов дивовижний. Єдине щоб я виправила -аніс. Як на мене, його там занадто багато, він перебиває мені грушу, але це на мій особистий смак. Десерт запам*ятовується, Гордон вміє дивувати, і за цей татен йому респект. Я так його люблю 
Цей рецепт відправляю на http://my-happyfood.livejournal.com/722992.html от my_happyfood





ІНГРЕДІЄНТИ
2 груші, спілі очищені
4 зірки анісу
1 стручок ванілі розрізати уздовж на чотири частини
500 г готового листкового тіста
150 г цукрової пудри
30г вершкового масла, нарізаного кубиками
100 мл жирних вершків
50 гр рома
Цукрова пудра
Ванільне морозиво, для подачі

Метод
Розігрійте духовку до 200 ° C 6. Очищені груші розрезать наполовину і видалити серцевину , гострим ножем вирізати плодоніжку. У кожне поглиблення введіть аніс. Також замість плодоніжки поставити ваніль. ( але я не клала). Розкачати тісто товщиною 3 мм і розрезать на 4 частини.
Покрити опуклу частину груші тестом і обрізати зайве. Повторити з іншими грушами і відкладіть їх в сторону все в холодильник.
Розмістити вогнетривку сковороду на сильному вогні. Коли сковорода нагрівається, додати цукор і готувати протягом 5 хвилин, поки цукор придбає золотавий колір. Не розмішувати цукор! зменшити вогонь і додати вершкове масло і перемішати і вливаємо коньяк ( обережно з вогнем) . Стежити за тим , щоб карамель не згоріла, інакше вона буде гірчити. Далі ставимо груші зрізом вниз на сковороду , посипаємо груші цукровою пудрою і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин, до золотистого кольору тесту.
Вийняти сковороду і сервірувати груші. Ввести теплі жирні вершки в карамель, і соторожно перемішати. Полити соусом груші. Подавати з кулькою ванільного морозива.



Индивидуальный тарт татен с грушей - звучит по-особенному. Я уже готовила подобный татен, но никогда в такой подаче. Гордон Рамзи удивительный шеф-повар, он готовит очень быстро, кажется , что проще некуда, но не все так просто. Когда я оказываюсь возле плиты, краски сразу густеют. Этот десерт не исключение! Проблема возникла с тестом, я никак не могла охватить им грушу ( теперь я знаю секрет - тесто должно быть из холодильника). Карамель, в принципе, меня не подвела , и все получилось довольно прилично, но она очень быстро застывает , после того как вынуть ее из духовки, поэтому сочетание со сливками очень удачное, получается карамельный соус. Тесто запекаться не очень хотело. Но это все моя духовочка!
Однако вкус получился удивительный. Единственное чтобы я подкорректировал-анис. Как для меня, его там слишком много, он перебивает мне грушу, но это на мой личный вкус. Десерт запоминается, Гордон умеет удивлять, и за этот татен ему респект. Я так его люблю 

ИНГРЕДИЕНТЫ
2 груши, очищенные
4 звезды аниса
1 стручок ванили, разрезать вдоль на четыре
500 г готового слоеного теста
150 г сахарной пудры
30г сливочного несоленого масла, нарезанного кубиками
100 мл жирных сливок
50 гр рома
Сахарная пудра
Ванильное мороженое, чтобы служить

Метод
Разогрейте духовку до 200 C 6. Очищенные груши разрезать наполовину и удалить сердцевину , острым ножом вырезать плодоножку. В каждое углубление введите анис. Также вместо плодоножки поставить ваниль. ( но я не использовала стручок). Раскатать тесто толщиной 3 мм и разрезать на 4 части.
Покрыть выпуклую часть груши тестом и обрезать лишнее. Повторить с другими грушами и отложите их в сторону все в холодильник.
Разместить огнеупорную сковороду на сильном огне. Когда сковорода нагревается, добавить сахар и готовить в течение 5 минут, пока сахар приобретет золотистый цвет. Не размешивать сахар! уменьшить огонь и добавить сливочное масло и перемешать и вливаем коньяк ( осторожно с огнем) . Следить за тем , чтобы карамель не сгорела, иначе она будет горчить. Далее ставим груши срезом вниз на сковороду , посыпаем груши сахарной пудрой и отправляем в духовку на 15-20 минут, до золотистого цвета теста.
Вынуть сковороду и сервировать груши. Ввести теплые жирные сливки в карамель, и осторожно перемешать. Полить соусом груши. Подавать с шариком ванильного мороженого.



This recipe is from http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/cookery-school-recipes/pear-tarte-tatin-with-star-anise-and-vanilla-recipe

INGREDIENTS
2 firm Conference pears, peeled
4 star anise
1 vanilla pod, cut into four lengthways
500g ready-made puff pastry
150g caster sugar
30g unsalted butter, diced
100ml double cream
Vanilla ice cream, to serve

Method
Preheat the oven to 200°C/fan 180°C/gas mark 6. Halve the peeled pears. Using a melon baller remove the core and using a sharp knife cut out the stalk. See how to prepare pears here. Gently push a star anise into each of the pear halves where the core has been removed, so it lodges in, and put the pieces of vanilla pod in where the stalks were.Roll the puff pastry out on a floured surface until it is 3mm thick, then cut into four pieces.
Lay a pear half on top of one piece of pastry, cut side up, and use your hands to press and mould the pastry up around the rounded side of the pear, leaving the cut part of the pear exposed. Cut off any excess pastry. Repeat with the other 3 pear halves, and set them all aside in the fridge.
Make the caramel, place a large ovenproof frying pan over a high heat. When the pan gets hot, add the sugar and cook for 5 minutes, until the sugar turns a golden brown. Do not be tempted to stir the sugar, just leave it.Once the sugar has turned a caramel colour, turn the heat down and slowly add the butter and stir. Do not allow the caramel to become too dark as it will continue to cook - you want it to be a lovely amber colour.Carefully place the pastry-coated pears cut side down on top of the caramel in the frying pan, making sure the star anise and vanilla pod lengths don’t fall out. (If they do, simply place them back in the pear but do this carefully because of the hot caramel.) Heat through, then place the frying pan in the preheated oven for 20-25 minutes, until the pastry is golden brown.Remove the frying pan from the oven and, using a fish slice, carefully turn the tartes upside down on to individual serving plates, pastry-side down.Holding the handle with a dry cloth, return the frying pan with the caramel to a low to medium heat. Add the double cream and stir through gently to create the sauce.
Drizzle the sauce over the pears and around the plates. Serve with a scoop of vanilla ice cream.Holding the handle with a dry cloth, return the frying pan with the caramel to a low to medium heat. Add the double cream and stir through gently to create the sauce.Drizzle the sauce over the pears and around the plates. Serve with a scoop of vanilla ice cream.

десерты, выпечка, французская кухня, слоеное тесто, baking, груши, desserts, pears

Previous post Next post
Up