Кюртеш калач (угор. Kürtőskalács) - це традиційна угорська випічка. Перекладається, як «труба калач». Ця випічка циліндричної форми, випікається переважно на залізних трубках. Кюртеш калач буває з різними присипками. Наприклад: цукор, кориця, горіхи або шоколад.
Вперше я скуштувала його , ще дитиною , на ярмарку в Будапешті. Він настільки припав мені до душі, що я постійно просила батька, аби він привозив мені з Угорщини цю смакоту. Скоринка хрустка, а під низом мяка частина, ммммммм! Я думала, що готувати цей рецепт важко, але це не так. Звісно він не вийде точнісінько таким, як його готують угорці, але результат вас не розчарує. Смакуйте
Вершкове масло 100 гр
Жовтки 6шт
Дріжджі 11 гр
Мука 350 гр
Цукрова пудра 140 гр
Молоко 100-120 гр
Сіль
Дріжджі розвести водою, коли вони підійдуть , долити молоко. В розтоплене масло додати дріжджі , жовтки, сіль, пудру. Все вимісити. Поступово додати просіяну муку. Замісити тісто. Поставити в тепле місце на 2-3 години. (воно має збільшитися десь в 3 рази).
Сформувати довгі ковбаски і рівномірно закручувати тісто на скалку , яка попередньо змащується олією або маслом. Акуратно виваляти калач в присипці (цукор, кориця, горіхи). Дати постояти 15-20 хв (щоб ще трохи піднялися). Випікати при 170 С приблизно 15 хв. Краї скалки ставте на краї посудини, щоб тісто не торкалося поверхні. Остудити і подавати на стіл. Приємного апетиту!!!!
Кюртеш калач (венг. Kürtőskalács) - это традиционная венгерская выпечка. Переводится, как «труба калач». Эта выпечка цилиндрической формы, выпекается преимущественно на железных трубках. Кюртеш калач бывает с разными присыпками. Например: сахар, корица, орехи или шоколад.
Впервые я попробовала его , еще ребенком , на ярмарке в Будапеште. Он настолько пришелся мне по душе, что я постоянно просила отца, чтобы он привозил мне из Венгрии эту вкуснятину. Корочка хрустящая, а под низом мягкая часть, ммммммм! Я думала, что готовить этот рецепт трудно, но это не так. Конечно, он не выйдет точно таким, как его готовят венгры, но результат вас не разочарует.
Масло 100 гр
Желтки 6шт
Дрожжи 11 гр
Мука 350 гр
Сахарная пудра 140 гр
Молоко 100-120 гр
Соль
Дрожжи развести водой, когда они подойдут , долить молоко. В растопленное масло добавить дрожжи , желтки, соль, пудру. Все вымешать. Постепенно добавить просеянную муку. Замесить тесто. Поставить в теплое место на 2-3 часа. (оно должно увеличиться примерно в 3 раза).
Сформировать длинные колбаски и равномерно закручивать тесто на скалку , которая предварительно смазывается маслом . Аккуратно извалять калач в присыпке (сахар, корица, орехи). Дать постоять 15-20 мин (чтобы еще немного поднялись). Выпекать при 170 C примерно 15 мин. Края скалки ставьте на края сосуда, чтобы тесто не касалось поверхности. Остудить и подавать на стол. Приятного аппетита!!!!
Kürtőskalács is a traditional Hungarian pastry. Is translated as «tube bun». This pastry is a cylindrical form, baked mainly on the iron tubes. There are many different sprinklings. For example: sugar, cinnamon, nuts, or chocolate.
For the first time I tried it , when I was a child , in Budapest. I always asked the father, so he brought me from Hungary this delicious thing. The crispy crust …. Mmmmmm ! I thought that this recipe was hard to di but, I was wrong. It's easy. Bon appetite!
Butter 100gr
Yolks 6pcs
Yeast 11 gr
Flour 350 gr
140 gr sugar powder
Milk 100-120 gr
Salt
Dissolve yeast in water, when they come , pour the milk. In melted butter, add yeast , egg yolks, salt, powder. All mixed. Gradually add sifted flour. Knead the dough. Put in a warm place for 2-3 hours. (it should increase approximately in 3 times).
Form a long sausage and evenly tighten the dough on a rolling pin , which is pre-lubricated with oil . Gently put in powder (sugar, cinnamon or nuts). Let stand for 15-20 minutes. Bake at 170 C for approximately 15 minutes. Cool and serve. Bon appetite!!!!