чизкейки в Риге появились не так давно, но сразу мне понравились.
в Штатах этих чизкейков оказалось неимоверное множество. перепробовала из того, что можно купить в магазинах и в кафе-ресторанах. и, наконец, вдохновившись, сама замахнулась на нечто подобное.
получилось на удивление очень даже)
![](http://img576.imageshack.us/img576/9973/cheesecakeq.jpg)
what you need:
35 Nilla Wafers, finely crushed (about 1 1/4 cups)
1/4 cup butter, melted
1 pkg.Philadelphia Cream Cheese, softened
3/4 cup sugar, divided
3 eggs, divided
1 1/4 cups canned pumpkin
1 cup canned evaporated milk
1 1/2 tsp. pumpkin pie spice
3/4 cup thawed Cool Whip Whipped Topping
3 Tbsp. chopped Walnuts
1/4 cup maple syrup
make it:
heat oven to 350F. mix crumbs and butter; press onto bottom and up side of 9-inch pie plate.
beat
cream cheese, 1/4 cup sugar and 1 egg with mixer until well blended. spread onto bottom of crust.
mix
remaining sugar, eggs, pumpkin, milk and spice; carefully pour over cream cheese mixture.
bake 1 hour to 1 hour 5 min. cool completely. serve topped with remaining ingredients.
prep 20 min. total 2 hours 25 min.(incl.cooling)
makes 8 servings.