Не той собака кусає.

Sep 10, 2017 00:30

Володимир Єрмоленко,
Філософ, письменник написав у ФБ, як тяжко йому, росСйськомовному, було вчити українську, але він її вивчив і навіть пише свої твори українською і так її любить, і все це так лагідно, ну, чистий любчик. Отримав чергу лайків та захоплених коментарів. Але лише один дописувач звернув увагу на підступну тезу:
«Я не думаю, що вся російська мова - це мова окупанта».
Це був Sahsa Verity:  «Ви, пане, автор посту, забули тільки деякі деталі  "… ним (рус.язиком) картавий та ненависний Ленін, першим віддавав розпорядження про жорстокі, криваві розправи над  м віддавав розпорядження про жорстокі, криваві розправи над українцями, ним розписував наряди на розстріли наших громадян вусатий убивця Сталін, цей дебільний жаргон слугував інформаційним інструментом для організації Голодомору. Російська мова в Україні це зброя катів і московських нелюдей, які й по сьогодні тисячами знищують українців на фронтах Донбасу. Маємо це дрантя, цю вату всяко викорінювати з нашого життя. Маємо всі сказати: що це «язик» убивць! /О.Горобець/».
Отож, я і кажу, що ось пан Філософ та письменник, пише, не думаючи, а я, читач, сидю та й думаю:
«Це ж з якого боку та клята російська мова є мовою окуранта, а з якого - ні?
Приміром: «Гавари человеческим изыком!» - це мова окупанта? А «мышебратья и адиннарот» - вже ні? Дуже хотілося б послухати роз'яснення філосопа. Та мовчить скрмняго, тільки й вистачило його на цей тоненький писк на захист бідної замордованої в Україні росийської мови, такий маленький писк на підтримку путінсько-сепаратиської «русской весны».
Це вилазіть із його імперське лайно й треба його у це лайно носом тицяти, а не робити вигляд, що ми щось не зрозуміли та проходити, не звертаючи уваги. Бо скільки ж їх таких лагідних, які «з любов'ю до України», тишком-нишком протягують в Україну імперське страхіття

Сталин, Ленин, язык, мова

Previous post Next post
Up