З привітом з Лембергу:)

Dec 15, 2009 16:46

Це чарівне місто. Я його обожнюю, тут така чудова атмосфера, а люди які файні. Я просто сьогодні захотіла переїхати сюди назавжди:) Все компактно розташовано, вуличкі маленькі, а особливо мене приваблюють маленькі деталі на будинках, та й повсюду, які й створюють цю чарівну атмосферу.
Мені пощастило і я потрапила саме на різдвяний ярмарок. Тут відчувається свято й те, що воно наближається.
Коли їхала в потязі, то зі мною в купе були 2 львівянки, вони мені багато чого розповіли про їх менталітет й традиції. Вони звичайно не можуть презентувати всіх львівян, але вони розповіли цікаві речі. Є у них таке велике свято - день Андрія, так в цей день, потрібно будь-якому Андрію зробити якусь падлянку для того, щоб йому щастило протягом року. Одна з них коли їхала до Києва бачила, як колеги по вагону зняли двері у провідника, якого звуть Андрій:) Чоловік всю ніч їх шукав, а вони раділи)
День Святого Миколая у них теж великий и в цей день дітям дарують багато подарунків, а на Новий Рік можуть і не подарувати, але не факт, все від родини залежить. А у нас в Києві на день Святого Миколая дарують солодощі, а на Новий Рік - подарунки)
Я сьогодні вранці за декілька годин побачила дуже багато місць: Ринок Площа, Латинський Собор, Вірменьска церва, Церква Ієзуїтського Ордену, церква Преображення ... Тут взагалі дуже багато церков й люди тут не можуть без цього. Ось наприклад, стоїть на вулиці Хрест, йде чоловік, підходить, знімає кепку і починає читати молитви, а потім переходить до іншого Святого або Святої.




Про кав'ярні й кафе потрібно писати окремий пост, їх тут багато й вони з такою любов'ю зроблені. На вулиці Староєврейській є невеличке кафе "Обідні принади", де можна поїсти дешево й смачно, якщо пройти далі, то є ням-нямка "Цукерня". Там такі тістечка)))
Побувала я також у Золотому Дукаті во Львові. Замовила собі гарячу білу чоколяду, травяний чай, штрудель з яблуками. Чоколяда в них досить густа і її потрібно істи ложкою, там їх декілька різновидів. Там стільки смачного, все не спробуєш.





Також маленькі шматочки міста:)











Я обов'язково ще сюда повернуся не раз:)

путешествия, настроение

Previous post Next post
Up