Фотограф з мене нікудишній, але тортик вийшов непоганий...

May 19, 2010 18:22

Так от, хвастаюсь. На роботі ми з легкої подачі один одного (ну задовбало вже купувати-готувати-накривати поляни) перейшли на скромний винно-солодкий стіл - тортик-вино, всьо такоє. Але... (Ну , блін, як завжди ті "але"). Такі вже наглі зібралися (і я чи не найперша з тих наглих), що вимагаємо лише домашніх (!) тортиків. Ясна річ, хтось халявить і тим самим втрачає респект женсовєта) Ну і земля кругла, а рік всього лише має 365 днів. Довелося і мені пекти, чого я терпіти ненавиджу не дуже люблю. Кароч, ось, шо в мене вийшло. Враховуючи, що я роблю це раз на рік, то...
Це ще в цілому вигляді. Декоратор я ще гірший, ніж кондитер:)













Для цього щастя потрібно:

280 мл молока
1/3 скл. маку (зернят, не соломки :)))
230 г борошна
45 г крохмалю
2 ч.л. розпушувача
125 г масла
140 г цукру
дрібка солі
3 білка і 70 г цукру

Для крему:

400 г домашнього сиру (он же творог)
150 г цукру
консервовані персики чи абрикоси (чи банани, чи ківі, чи полуниці, що саме в сезон)
ваніль

Для глазурі:
200 г цукру
1 лимон
1 білок

У 160 мл молока зварити мак. Варити, поки вся рідина не увариться. М*яке масло збити з цукром. (Щоб не "прикрасити" всю кухню і всіх, хто пробігав повз, краще це діло робити в дуууже глибокій мисці чи чашці для міксеру). Просіяти разом борошно, крохмаль і розпушувач. Сіль. Змішати цю сипучу суміш, охолоджений вже мав, масло, решту молока. Збити білки з цукром до міцної піни. Ввести обережно в тісто. Вилити тісто (як густа сметана) в промащене деко, або ж краще застелити його пергаментом для випікання, тоді і мастити нічим не треба. Випікати при 180 градусах (у мене газова духовка і, зважаючи на вік квартири, датчика температур там нема) 25-30 хв (а краще перевіряти зубочисткою - вона сухою не буде, бо тісто жирне, не бісквітне.) Кароч, тут треба дивитися самій. Я пекла 40 хвилин.
Для крему
Збити сир з цукром і ваніллю (та ж історія з мискою, що і при збиванні масла). Я капнула трохи персикового сиропу, бо зовсім не хотів розходитися той сир насуху.
Хоч в рецепті не було, але я ще додала пачку розчиненого в кількох ложках сиропу желатину. Бо не довіряю сирним кремам. (ТІльки це варто робити безпосередньо перед тим, як мастити крем на корж)

Коли корж допечеться, нехай трохи вистигне. РОзрізати його на два. Я це ниткою роблю, попередньо ножем намітивши.
Викласти порізані персики (чи що там у вас) на корж, викласти крем, накрити другим коржем. Бажано надіти бортики назад (якщо форма роз*ємна), поставити в холодильник.
Для глазурі збиваємо цукор з білком та соком лимона.

Змащуємо цю всю красу, викладаємо-прикрашаємо фруктами (якщо не доїли їх). З тими персиками в мене трапився прокол, бо вони поїхали по глазурі, довелося їх пришпилювати зубочистками. Але коли глазур підсохла, все було ок. Начебто все.
Смачного!

Було смачно!

день народження, смачно

Previous post Next post
Up