Зебра

May 22, 2013 17:36

Завдяки Марічці felisneo згадала - і не тільки згадала, а й зробила чомусь насправді причину я чудово знаю незаслужено забутий десерт із дитинства - пиріг "Зебра", щоправда "смуги" у нас вдома робили інакше, а точніше вони смугами зовсім не були - це була шахова дошка. Але однак той пиріг називали "Зеброю". І ще я згадала, як сильно я люблю сире тісто на такі пироги, особливо шоколадну його частину! І справді - робиться просто, інгредієнтів небагато, а виходить дуже смачно.


(більше для себе, бо зовсім недавно шукала, а у вас, мабуть, точно є власний)
270 г борошна(9 ст.л.), 250 г цукру (10 ст.л.), 3 яйця, 200 г сметани, 50 масла, 0,5 ч. л. соди, гашеної оцтом, 3 ст. л. какао, цукрова пудра.

Яйця збити з цукром, додати сметану і розтоплене масло. Добре перемішати. ПОгасити соду і додати у просіяне борошно. Додати борошно до рідкої суміші. Перемішати і поділити навпіл. У одну частину додати какао, розмішати. У промаслену форму викладати в центр ложкою по черзі різноколірні маси, щоб вони розходилися концентричними колами. Випікати до сухого сірника.

Я випікала у мультиварці. Там автоматично ставиться на 45 хвилин. Мене трохи "смутив" блідуватий верх, тож я поставила ще на підігрів. Але через 5 хв. передумала і вирішила перевірити. Мій пиріг чудово пропікся. А блідість я замаскувала цукровою пудрою. А можна глазур*ю. Але для мене Зебра цілком самодостатня, тож глазур мені тут зайва. А як випікати у мультиварці, щоб верх також був рум*яний - я ще вивчатиму:)сьогодні було в облом

Ну от, смачного!

мультиварка, смачно, випічка

Previous post Next post
Up