Як я вчора собі й обіцяла, сьогодні зранку я їла мій довгоочікуваний чизкейк. Дивна річ: два дні я його пристрасно хотіла, а сьогодні з*їла шматочок - смакота! - але і не так вже й хочеться) Це точно: варто лише розхотіти чогось, щоб його мати. Чи навпаки...
Класичний чизкейк готують з філадельфії - такого сиру, 175 г якого у нас коштує 35 грн. Я не така фанатка класики:) Бо тоді б той чизкейк обійшовся би в добру сотню грициків. Тож обмежилась домашнім сиром.
Потрібно: 600 г домашнього сиру, 250 г сметани (21%), 3 яйця, 300 г цукру, 100 г чорного шоколаду (3 квадратики з плитки лишила), 1/4 пачки ваніліну (не цукру), 150 г печива "Топлене молоко" (можна й більше), 70 г масла, 1 ст. л. какао-порошку, 1 ст. л. цукру-піску.
Перемолоти печиво з маслом, какао та цукром. Треба масло розтопити, але я забула:) У форму викласти, втрамбувати і випікати при 200 градусах 10-15 хвилин. Остудити. Сир перетерти з цукром та ваніліном, додати сметану. По одному вбивати яйця і мішати. Вийде такий однорідний рідкуватий крем.Шоколад розтопити. Відлити половину сирної маси, вмішати шоколад. Вилити на корж частину білої маси. В центр - трохи шоколадної. Потім - біла, потім - шоколадна. І так, поки не закінчиться. Зубочисткою провести "промінчики" від країв до центру, щоб утворився гарний візерунок-абстракція. Я випікала при 160° 1 годину 20 хв, а потім ще 10 хвилин при 200°. Золотавої скоринки бути не має. Остудити в духовці. А потім - ніч у холодильнику. Смачного!