нотуємо рецепт солоденького

Dec 02, 2011 14:55

ну що ж, замовляли? буде вам кулінарія! :) єдине що, я все ж знайшла ще одну зручну платформу для створення блогу і, зокрема, систематизації на ньому того що вже є ) жж нікуди не зникне і записи я публікуватиму паралельно що тут що там, але blogspot навігаційно облаштований для мене як особистий сайт і ну дуууже зручний, тож запрошую вас і туди: http://darinkakvitka.blogspot.com/

а тепер і про кулінарію, фотографії пирогів за цим рецептом ви бачили не одноразово, він певно найпростіший і найуніверсальніший з усіх солодких рецептів що знаю... заінтригувала?


Цей пиріг можна готувати не залежно від пори року, бо він не залежить від сезонних фруктів та ягід, це тісто підходить практично для всього. До речі, ось і час занотувати основу...
  • Тісто: 2 (3) яйця, 1 стакан скислого молока (або кефіру), 1 стакан цукру (тут вже залежить від того наскільки ви ласунчики), сіль на кінчику ножа, борошно, 1 пакетик ванільного цукру, цукрова пудра для посипання.
  • Замішування (традиційно-логічно): яйця перемішати з цукром, додати кисле молоко, додати ванільний цукор, поступово всипати борошно, додати після першої порції борошна соду (гасити не потрібно), сіль на кінчику ножа. Тісто потрібно консистенції як на оладки. 
  • Форму, перед тим як виливати туди тісто, потрібно змазати вершковою або соняшниковою олією. 
  • Ягоди або фрукти (сирі чи консервовані) можна додавати як при замішуванні тіста, так і зверху посипати вже на замішане. 
  • З фруктами знайте міру у кількості, бо якщо покладете забагато, тісто просто не підніметься. Якщо такої помилки припуститесь з варенням, пиріг вийде на смак ніби сирим і буде пектись ой як довго...
  • Час приготування у духовій шафі близько 40 хвилин.

  Як приклад, фото пирога з ожиною:



їжа, блог, солодке, рецепти

Previous post Next post
Up