Скільки коштує зібрати дитину в школу в Україні та світі (інфографіка)

Jan 28, 2022 21:47







У базовий набір учня першого класу увійшли Універсальні товари та шкільне приладдя, без яких не обійтися в процесі навчання.

Про це йдеться в дослідженні picodi.

Експерти відмовилися від порівняння цін на змінне взуття, шкільну форму, підручники та робочі зошити, оскільки в кожній школі існують власні правила і вимоги. Таким чином, покупки були розділені на 4 категорії: шкільний портфель, канцелярське приладдя, товари для творчості та спортивна форма.

Скільки коштує зібрати дитину в школу. Серед рекомендацій щодо вибору ранця для першокласника можна виділити: анатомічну спинку, світловідбиваючі елементи, легкий і міцний матеріал, м’які регульовані лямки. Середня вартість рюкзака, що відповідає цим вимогам, - 867 грн.

На канцелярське приладдя (найпростіші зошити, пенал, обкладинки для книг і зошитів, кілька ручок і олівців, лінійку, ластик і деякі інші товари) доведеться витратити 397 гривень.

Для уроків образотворчого мистецтва і праці також відібрали необхідний мінімум приладдя (кольорові папір і картон, олівці, фарби та ін.), який в середньому коштує 450 грн.

У набір для уроків фізкультури були включені дві прості білі футболки (одна на зміну), штани і спортивні кросівки. Якщо орієнтуватися на середні ціни, то такий комплект можна придбати за 1 162 грн.



Дале буде - bit.ly/3mqSrUc #дитина #фінанси #школа

#дитина, #школа, дети, школа, #фінанси, финансы, образование

Previous post Next post
Up