Азбука емоційного інтелекту: 4 основні складові

Dec 10, 2021 20:41





Автор: Наталія Миронова

З чого почати управління власними емоціями і для чого це потрібно

Емоційним інтелектом (EQ) називають здатність людини розуміти та керувати емоціями, які відчуває вона і ті, хто поруч.

Люди, які вміють керувати своїми почуттями, показують кращі результати в роботі: їм простіше приймати рішення і брати на себе відповідальність. Уміння читати і аналізувати емоції допомагає налагоджувати контакт, колективну «атмосферу», створювати сприятливі умови як собі так і оточуючим. Наприклад, якщо зуміти вчасно розпізнати ту чи іншу емоцію співробітника - можна вирішити проблему ще на етапі зародження

Високий рівень емоційного інтелекту може стати в нагоді людям з високими кар’єрними амбіціями. Як мінімум для того, щоб контролювати свої емоції, які іноді не вчасно «б’ють через край».

Роздуми про емоційний інтелект йдуть досить давно: в античні часи давньогрецький філософ Платон звернув увагу на важливість емоцій у процесі навчання.

На початку XX століття американський психолог і педагог Едвард Торндайк ввів поняття так званого соціального інтелекту як «здатність розуміти людей, чоловіків і жінок, хлопчиків і дівчаток, уміння поводитися з людьми і розумно діяти у відносинах з людьми». З 1960-х почалася систематизація знань Торндайка і його попередників.

Дале буде - https://bit.ly/3qSr5t6 #емоційнийінтелект #психологія #EQ

эмоции, #eq, #психологія, психология, #емоційнийінтелект

Previous post Next post
Up