Інтернет на користь: онлайн-ресурси для вивчення української мови

Nov 21, 2021 22:01





Добірка кращих онлайн-ресурсів, які мотивують учнів вивчати українську мову поза межами шкільної програми та полегшать підготовку до здачі ЗНО.Вивченню державної мови в усіх школах України приділяється особлива увага. При цьому часто головний стимул навчання самих учнів обмежується лише успішною здачею ЗНО. А як зміниться їх мотивація, якщо запропонувати їм навчання у формі цікавого та корисного дозвілля в онлайн-просторі? Радимо провести власний експеримент!

Додаток «Mova»: українська у малюнках



Учні жаліються, що важко опанувати українську, силячись запам`ятати складні та часто нудні правила? Запропонуйте їм замість орфографічного словника… збірку оригінальних онлайн-малюнків, якою можна користуватися з власного гаджету!Головний герой Лепетун допоможе безболісно запам’ятати типові словосполучення, найскладніші правила учням від наймолодших до найстарших класів.Mova - перший мобільний застосунок з вивчення української мови. Правила вимови та правопису оформлені у вигляді ілюстрацій про життя головного героя Лепетуна та його друзів.Додаток передбачає також можливість перевірити рівень володіння українською мовою за допомогою цікавих тестових вправ. А якщо не зрозуміло чому саме певний варіант тесту вірний - Лепетун одразу ж пояснить правило!Чия розробка:Автор застосунку - програміст Олександр Клименко. Цей мобільний додаток створено в межах освітнього проекту «Мова-ДНК нації».Як це можна використати:Розглядаючи у вільний час онлайн-малюнки з 9 тем (антисуржик, пароніми, фразеологізми, орфографія, наголос тощо), учні без додаткових зусиль опанують найскладніші правила з різних розділів української мови та осягнуть наступне:

  • основні правила правопису;
  • дізнаються як позбутися кальки, замінюючи русизми власне українськими словами;
  • навчаться правильно наголошувати слова та добирати синоніми;
  • запам'ятають типові фразеологізми тощо.

Використання цього онлайн-ресурсу можливе навіть на уроці. Запропонуйте змагання, хто більше смаколиків набере за результатами вивчення теми! Це дозволить вам, з одного боку, цікавим способом перевірити їх успішність з теми, а з іншого - зекономить ваш особистий час на перевірку, бо результат тесту рахується автоматично.А для тих, хто готується до здачі ЗНО, додаток передбачає можливість виставляти нагадування на певний час, в який щоденно будуть надсилатися ілюстровані правила.

«Мова - ДНК нації»: пізнавально-розважальний ресурс для школярів

Шукаєте, де наочно та цікаво зібрані матеріали щодо вивчення української мови? До вашої уваги саме такий ресурс:«Мова - ДНК нації» - освітній онлайн-проект для тих, хто хоче вдосконалити свої знання з української мови у цікавому форматі. Тут містяться добірки пізнавальних ілюстрованих правил, змістовних тестових завдань, заготовок для онлайн-диктантів та сервіс перевірки власного тексту.Засновники проекту навіть започаткували розробку першого навчального мультфільму, що передусім буде цікавий дошкільнятам та іноземцям, які на початковому рівні знання української мови.

Далее - https://bit.ly/3nj8MKi #вебресурси #Інтернет #мовознавство #українськамова

#Інтернет, изучение языков, #мовознавство, #українськамова, Украина, #вебресурси, Интернет, обучение

Previous post Next post
Up