Ištraukiau iš orkaitės ką tik iškepusį keksą ir iškart galvoje šmėkštelėjo - "BRUTALUS GRAŽUOLIS". Tokia pabrėžtinai vyriška, netgi gruboka išorė, o vidus saikingai saldus, sodraus skonio ir labai labai minkštas. "Ir jokių cukraus pudrų!" - paliepiau sau mintyse.
Norite susipažinti su tokiu tipažu? Pažinti jo turtingą vidinį pasaulį? Išsikepkite šitą keksą :)
Ir dar su vienu Brutaliu Gražuoliu noriu supažindinti
MANO VIRTUVĖS KINO SALĖJE. Puikus belgų - prancūzų filmas "KNOCK" (2017)
Gražuolis Omar Sy (prisimenat filmą "Neliečiamieji"?) šįkart vaidina daktarą (o gal ir ne) atvykusį dirbti į Sen-Moriso miestelį Prancūzijoje. Istorija lengva, smagi ir stilinga (elegantiška 1950-ųjų metų atmosfera). Bet filme paliečiama ir kita šiandien ypač aktuali tema: kaip mediciną ir farmaciją paversti pastoviu didžiulius pelnus nešančiu verslu. Labai įdomu. Žiūri, juokiesi ir galvoji - o juk taip ir yra.
Na, žodžiu, pažiūrėkit ir, jei netingėsit, parašykit ar jums patiko. Nes man tai taip. Matyt, mėgstu Brutalius Gražuolius, ypač valgomus :)
ŠOKOLADINIS MORKŲ KEKSAS "BRUTALUS GRAŽUOLIS"
200g rudojo Demerara cukraus (galima naudoti paprastą, bet dings brutalumas)
200g viso grūdo kvietinių miltų (tas pats - galima naudoti paprastus, bet...)
1 a.š.
kepimo miltelių3 kiaušiniai
170g aliejaus
100g pieno
6 v.š.
kerobo miltelių (galima pakeisti geros kokybės kakava,
tokia kaip šita)
2 a.š.
Ceiloninio cinamono (paprasto cinamono geriau nedėti, nes juk negali Brutalus Gražuolis stipriai kvepėti cinamonu, lyg kokia Velykų Bobutė)
žiupsnelis
maltų gvazdikėliųžiupsnelis
muskato riešuto (arba net muskato riešuto žiedų, vadinamų "
macis" - brutalumui paryškinti)
visai mažyyytis žiupsnelis druskos
250g smulkiai sutarkuotų morkų
- Sumaišyti miltus, kerobą (arba kakavą), cukrų, kepimo miltelius ir visus prieskonius.
- Atskirai suplakti aliejų ir pieną, plakant įmušti po vieną kiaušinius.
- Sujungti sausus ir skystus produktus, sudėti tarkuotas morkas, viską permaišyti.
- Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
- Prieš išimant iš orkaitės patikrinti mediniu pagaliuku, ar keksas iškepęs, o iškepusį gražuolį ataušinti ant grotelių.
SKANAUS! LINKIU MALONIŲ AKIMIRKŲ SU BRUTALIAIS GRAŽUOLIAIS!