Šokoladinis morkų keksas "Brutalus gražuolis"

Apr 25, 2018 12:48


 

Ištraukiau iš orkaitės ką tik iškepusį keksą ir iškart galvoje šmėkštelėjo - "BRUTALUS GRAŽUOLIS". Tokia pabrėžtinai vyriška, netgi gruboka išorė, o vidus saikingai saldus, sodraus skonio ir labai labai minkštas. "Ir jokių cukraus pudrų!" - paliepiau sau mintyse.

Norite susipažinti su tokiu tipažu? Pažinti jo turtingą vidinį pasaulį? Išsikepkite šitą keksą :)

Ir dar su vienu Brutaliu Gražuoliu noriu supažindinti MANO VIRTUVĖS KINO SALĖJE. Puikus belgų - prancūzų filmas "KNOCK" (2017)



Gražuolis Omar Sy (prisimenat filmą "Neliečiamieji"?) šįkart vaidina daktarą (o gal ir ne) atvykusį dirbti į Sen-Moriso miestelį Prancūzijoje. Istorija lengva, smagi ir stilinga (elegantiška 1950-ųjų metų atmosfera). Bet filme paliečiama ir kita šiandien ypač aktuali tema: kaip mediciną ir farmaciją paversti pastoviu didžiulius pelnus nešančiu verslu. Labai įdomu. Žiūri, juokiesi ir galvoji - o juk taip ir yra.
Na, žodžiu, pažiūrėkit ir, jei netingėsit, parašykit ar jums patiko. Nes man tai taip. Matyt, mėgstu Brutalius Gražuolius, ypač valgomus :)

ŠOKOLADINIS MORKŲ KEKSAS "BRUTALUS GRAŽUOLIS"

200g rudojo Demerara cukraus (galima naudoti paprastą, bet dings brutalumas)
200g viso grūdo kvietinių miltų (tas pats - galima naudoti paprastus, bet...)
1 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
170g aliejaus
100g pieno
6 v.š. kerobo miltelių (galima pakeisti geros kokybės kakava, tokia kaip šita)
2 a.š. Ceiloninio cinamono (paprasto cinamono geriau nedėti, nes juk negali Brutalus Gražuolis stipriai kvepėti cinamonu, lyg kokia Velykų Bobutė)
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis muskato riešuto (arba net muskato riešuto žiedų, vadinamų "macis" - brutalumui paryškinti)
visai mažyyytis žiupsnelis druskos
250g smulkiai sutarkuotų morkų

- Sumaišyti miltus, kerobą (arba kakavą), cukrų, kepimo miltelius ir visus prieskonius.

- Atskirai suplakti aliejų ir pieną, plakant įmušti po vieną kiaušinius.

- Sujungti sausus ir skystus produktus, sudėti tarkuotas morkas, viską permaišyti.

- Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

- Prieš išimant iš orkaitės patikrinti mediniu pagaliuku, ar keksas iškepęs, o iškepusį gražuolį ataušinti ant grotelių.

SKANAUS! LINKIU MALONIŲ AKIMIRKŲ SU BRUTALIAIS GRAŽUOLIAIS!


 

VIRTUVĖS KINO SALĖ, saldūs kepiniai, morkos, plepu-plepu, receptas

Previous post Next post
Up