Avinžirnių paštetas

Mar 31, 2016 15:12


     

Ragavot? Skanu, tiesa :)
Neragavot? Tai paskubėkite pasigaminti! Užtruksite 10min., o malonumą apturėsite begalinį. 10 minučių - tuo atveju, jei jau turite virtų avinžirnių. Jei avinžirniai dar neišvirti, pridėkite valandą, kurią praleisite prie kompo, kol virs avinžirniai.

AVINŽIRNIŲ PAŠTETAS

400 g virtų avinžirnių
150 ml karšto vandens
1 a.š. sauso sultinio (visada naudoju šituos, nes jie be skonio stipriklio ir kitų "blogiečių")
2 - 4 v.š. alyvuogių aliejaus
2 - 4 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis juodųjų pipirų
apibarstymui juodosios Himalajų druskos ir sezamų sėklų

- Į smulkintuvo indą sudėti virtus avinžirnius, supilti vandenį, aliejų, citrinos sultis, suberti prieskonius: daržovių sultinį, pipirus ir gerai sumalti iki tyrelės konsistencijos. Paragauti, jei trūksta papildomai pridėti citrinos sulčių, druskos ar pipirų.

- Prieš patiekiant apibarstyti juodąja druska ir sezamais. Labai skanu su įvairiais duoniukais, bandelėmis, paplotėliais, taip pat tinka prie daržovių.

SKANAUS!


       

užkandžiai, vegetariška, paštetas, pusryčiai, receptas, avinžirniai

Previous post Next post
Up