Ragavot? Skanu, tiesa :)
Neragavot? Tai paskubėkite pasigaminti! Užtruksite 10min., o malonumą apturėsite begalinį. 10 minučių - tuo atveju, jei jau turite virtų avinžirnių. Jei avinžirniai dar neišvirti, pridėkite valandą, kurią praleisite prie kompo, kol virs avinžirniai.
AVINŽIRNIŲ PAŠTETAS
400 g virtų avinžirnių
150 ml karšto vandens
1 a.š. sauso sultinio (visada naudoju
šituos, nes jie be skonio stipriklio ir kitų "blogiečių")
2 - 4 v.š. alyvuogių aliejaus
2 - 4 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis
juodųjų pipirųapibarstymui
juodosios Himalajų druskos ir
sezamų sėklų - Į smulkintuvo indą sudėti virtus avinžirnius, supilti vandenį, aliejų, citrinos sultis, suberti prieskonius: daržovių sultinį, pipirus ir gerai sumalti iki tyrelės konsistencijos. Paragauti, jei trūksta papildomai pridėti citrinos sulčių, druskos ar pipirų.
- Prieš patiekiant apibarstyti juodąja druska ir sezamais. Labai skanu su įvairiais duoniukais, bandelėmis, paplotėliais, taip pat tinka prie daržovių.
SKANAUS!