Bandelės su brokoliais

May 14, 2015 23:06


  

O pas mane šiandien vėl bandelės! Rytoj Ugnelė su klase važiuoja į ekskursiją, reikia su savim pasiimti užkandžių, sumuštinių. Jau kažkada esu minėjusi, kad kelionėse nepripažįstu sumuštinių, žymiai patogiau (ir švariau) yra bandelės su įdarais. Žinoma, vaikai labiausiai mėgsta bandeles su dešrelėmis. Kai tešlą ruošia duonkepė, iškepti šias bandeles užtrunka ne ką ilgiau, nei sutepti sumuštinius.

Bet aš irgi mėgstu bandeles. Labai labai. Todėl iš pusės tešlos paruošiau bandeles su brokoliais ir daržovėmis.

Tešlą bandelėms kaip visada ruošiau pagal šitą receptą. Tik dalį smulkių kvietinių miltų keičiau viso grūdo kvietiniais.

Bandeles su brokoliais formavau kaip šitas saldžias marcipanines bandeles - įdaras neskystas, gerai laikosi "žiedlapiuose".

Iš nurodyto kiekio man gavosi 32 bandelės: 16 su dešrelėmis ir 16 su daržovėmis.

Rodos, viską susakiau, dabar pats paprasčiausias ir geriausias receptas.

BANDELĖS SU BROKOLIAIS

Tešlai:
325 ml šilto vandens
1 a.š. druskos (nepilnas šaukštelis)
2 v.š. cukraus
2 a.š. sausų mielių
25 g aliejaus
500 g kvietinių miltų (ėmiau 350g a.r. miltų ir 150g viso grūdo miltų, rezultatas labai patiko - bandelės gavosi šiek tiek tamsesnės ir ryškesnio skonio)

Įdarui:
3 bulvės
0,5 kg brokolių (gali būti ir daugiau)
1 morka
1 svogūnas
šiek tiek aliejaus daržovėms apkepinti
paskaninimui: druska, pipirai, mėgstami prieskoniai

- Duonkepėje arba rankomis paruošti mielinę tešlą.

- Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Nuskustas bulves supjaustyti stambiai ir sudėti į verdantį puodą virti. Kai bulvės bus beveik išvirusios, ant jų sudėti žiedynais išskirstytus brokolius ir virti 6-8 min., kol daržovės taps minkštos (tik nereikia pervirti!). Tuomet puodo turinį išversti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti.

- Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinti svogūną, vėliau pridėti morkas. Beje, kai tik sudedu svogūnus į keptuvę, visada įberiu mažą žiupsnelį cukraus - taip svogūnai įgauna gražesnę spalvą, ryškesnį skonį ir ne taip greitai pridega. Pabandykit - įsitikinsit.

- Bulves ir brokolius sudėti atgal į puodą, ten pat sudėti ir apkeptą svogūną su morka. Dabar bulvių grūstuve viską sugrūsti, paskaninti druska, pipirais ir prieskoniais. Siūlau prieskonių negailėti, nes nuo jų labai priklauso bandelių skonis. Aš be druskos ir pipirų dar dėjau prieskonių mišinio Nasi Goreng - norėjosi šiek tiek daugiau pikantiškumo.

- Pakilusią tešlą padalinti į 32 dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį suploti, įdėti įdarą, užspausti kraštus. Tada rankomis arba nedideliu kočėlu bandelę suploti, padaryti 8 įpjovas, gautus "žiedlapius" poromis apsukti ( štai čia yra tokių bandelių formavimo nuotraukos).

- Paruoštas bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir palikti 20-30 min. (kol įkais orkaitė).

- Prieš kepant bandeles galima aptepti vandeniu, pienu arba arbata ir pabarstyti kokiomis nors sėkliukėmis. Labai gražiai atrodo juodaisiais sezamais arba juodgrūde apibarstytos bandelės. Aš spintelėje radau tik burnočių dribsnius, tai jais ir pabarsčiau.

- Kepti 15-20 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles galima dar aptepti ir ataušinti ant grotelių.

SKANAUS IR MALONIŲ AKIMIRKŲ SU BANDELĖMIS! :)


  


nesaldūs kepiniai, antras dublis, duona, duonkepė, užkandžiai, vegetariška, receptas, daržovės

Previous post Next post
Up