Apie pyragą ir ryžą fotoasistentą papasakosiu vėliau, o pradžioje visiems skaitytojams turiu didelį prašymą: galbūt žinote interneto platybėse puslapių su įdomiais ir patikimais receptais, skirtais diabetikams? Ne, receptai reikalingi ne man nesidžiaukite, mano mamai. Matyt, vaistai nuo spaudimo, amžius ir stresas padarė savo darbą... Taigi, yra kaip yra. Ir mano tikslas dabar - įrodyti mamai, kad tai ne pasaulio pabaiga su garuose virtomis daržovėmis, kad ir su diabetu galima skaniai ir įvairiai valgyti.
Ir štai šitas pyragas - vienas iš tokių įrodymų. Pirmą eksperimentinį pyragą iškepiau su trupučiu cukraus ir pasiūliau namiškiams. Tiko ir patiko! Ypač vienam mažam nulėpausiui, kuris nesitraukė nuo lėkštės nė per žingsnį ir įkyriai lindo į kadrą. Matyt bijojo, kad viską viena suvalgysiu ir jam nė kąsnelio neliks... Nepatikima aš jam tądien atrodžiau :)
Antrą pyragą kepiau Velykoms ir nešiausi pas mamą. Jis buvo visiškai be cukraus. Patiko ne tik mamai, bet ir sesei - sveikuolei (Lina, va prašau žadėtas receptas :)
Žinoma, jei kas paklaustų, ar tai pats skaniausias obuolių pyragas, sąžiningai atsakyčiau: skaniausias obuolių pyragas yra
čia,
čia ir
čia. O šitas yra skaniausias sveikiausias pyragas!
OBUOLIŲ PYRAGAS "DIETINIS - DIABETINIS"
2 kiaušiniai
1 a.š. medaus
125 ml grietinės
180 - 200 g liesos varškės
1 stiklinė avižinių miltų (kavos malūnėliu sumaliau greito paruošimo avižinius dribsnius)
0,5 stiklinės avižinių arba kvietinių sėlenų
0,5 a.š. sodos
4 obuoliai
1 a.š. cinamono, žiupsnelis muskato ir malto imbiero (tinka visi mėgstami kepinių prieskoniai arba mišiniai meduoliams. Ir kuo daugiau, tuo skaniau)
- Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sudėti grietinę ir varškę ir dar kartą suplakti mikseriu.
- Kitame inde sumaišyti avižinius miltus, sėlenas, sodą ir prieskonius. Dalimis įmaišyti į varškės - kiaušinių masę. Turi gautis tirštoka tešla.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti gautą tešą, išlyginti paviršių.
- Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis. Obuolių skilteles įspausti į tešlą. Prieš kepimą pyrago paviršių galima apšlakstyti medumi. Nedaug, 1 a.š. pilnai užteks.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 50-55 min., kol gražiai apskrus. Patiekti ataušusį, tada ryškiau jaučiasi prieskoniai.
SKANAUS! Ir atsiminkite: išeitis visada yra, iki pasaulio pabaigos dar toli!