Neslėpsiu - visada labai džiaugiuosi, kai žmonės naudojasi receptais iš mano blogo. Ir taip pat nuoširdžiai pergyvenu, jei kažkas nesigauna, nes jaučiu atsakomybę už tai, ką viešai čia skelbiu. Daugelį receptų prieš pateikdama išbandau ne vieną ir ne du kartus. Ypač kepinius.
Suprantu, kad tai, kas man atrodo savaime suprantama (pvz. iš anksto įkaitinti orkaitę), kitam bus naujiena arba nereikšminga smulkmena. Todėl stengiuosi smulkiai aprašyti procesą, įdėti nuotraukų iš ruošimo eigos (deja, mano virtuvėje blogas natūralus apšvietimas, o su dirbtiniu fotografuoti labai nemėgstu). Bandau kuo plačiau ir aiškiau atsakyti į visus klausimus. Bet kartais to neužtenka.
Įdomiausia, kad skaitytojai "stringa" ties mano manymu paprasčiausiais ir mano mėgstamiausiais receptais :) Todėl įvedu naują tegą "Antras dublis". Pirmasis "Antrasis dublis" - pyragas "12" (aaaaa kiek skaičiukų - 5 žodžių sakinyje 3 skaičiai! :)
Pirmasis pyrago dublis
ČIA. Kepu jį labai dažnai, bent kartą per mėnesį. Visada dedu tuos 12 šaukštų ir nesuku galvos. Sudedu likusius produktus, kažkiek pamakaluoju plakimo šluotele arba šaukštu, supilu į duonkepės kibirėlį, nustatau kepimą 1 val. ir užmirštu 2 valandoms (pirma valanda kepimui, antra valanda - pyragui subręsti).
Daugiausia klausimų kilo dėl tų 12 šaukštų. Matyt, šaukštai pas visus skirtingi :) Todėl šįkart miltus pasvėriau ir pasirodo, 12 šaukštų yra 500g. Tadaaaam!
Dar vienas kabliukas - uogienės tirštumas. Šitas miltų kiekis (500g) tinka skystesnei uogienei. Jei uogienė labai tiršta, panaši į džemą, reikia mažinti miltų, arba didinti kefyro kiekį. Pvz. šįkart naudojau tirštą mandarinų uogienę (išsiviriau, bet ji manęs visai nesužavėjo, todėl kažkiek pagyvenusi šaldytuve nukeliavo į pyragą). Įdėjus 12 šaukštų miltų, tešla gavosi labai tiršta, todėl pyliau kefyro, kol tapo tirštos grietinės konsistencijos.
Apie kepimą orkaitėje nieko nepatarsiu ir dabar - pyragas taip puikiai iškepa duonkepėje, kad dėl jo kaitinti orkaitės net nesiruošiu, soriukas :)
Rodos, jau viską paaiškinau, jei dar liko klausimų - mielai atsakysiu. Dabar kartoju seną receptą su naujomis pastabomis ir šviežiomis nuotraukomis.
PYRAGAS "12"
200 ml kefyro
200 ml uogienės
200 ml cukraus (arba šiek tiek mažiau, jei uogienė labai saldi)
2 a.š. sodos
2 kiaušiniai
12 v.š. su kaupu arba 500g miltų
Papildomai galima paskaninti visokiais skaniais dalykėliais. Šį kartą dėjau saują smulkintų džiovintų slyvų ir porą šaukštų
šokolado lašelių. (O dabar aplaisčiau pyragą greituoju šokoladiniu glajumi,
va tokiu).
Visas sudėtines dalis sudėti į didelį indą ir gerai išmaišyti arba išplakti mikseriu. Supilti į kepimo formą ir kepti kol iškeps :)
Aš šitą pyragą visada kepu duonkepėje: supilu į kibirėlį (naudoju apvalųjį), įjungiu tik kepimo programą 1 val. Po valandos pyragas dar nebūna pilnai iškepęs, todėl palieku šiltoje duonkepėje dar valandai, arba kol pilnai iškeps. Ar iškepęs tikrinu paprastai: pradarau dureles ir pirštu atsargiai baksteliu paviršiaus viduriuką. Jei dar liula - neiškepęs, kai jau visas paviršius tvirtas - pyragas iškepęs. Atvėsinu ant grotelių.
SKANAUS IR SĖKMINGŲ ANTRŲ DUBLIŲ!
![](http://counter.co.kz/CounterCoKz?page=dailona.livejournal.com_68434.html&style=netscap&digits=7)