Mėgstate bulvių košę, tačiau, kaip ir aš, bijote kalorijų? Tuomet užsukite čia - turiu jums gerų naujienų!
Tai va. Skaniai bulvių košei yra puiki nekaloringa, soti ir ne mažiau skani alternatyva - žiedinių kopūstų košė. Paruošti dar lengviau nei bulvių, o naudos žymiai daugiau.
Šiaip žiedinis kopūstas yra pakankamai neutralaus skonio, todėl viskas priklausys nuo naudojamų prieskonių - čia ir yra pagrindinis "kabliukas". Bulvių košei dažnai naudoju
prieskonių mišinį "Sviestelis", todėl juo pasinaudojau ir šį kartą. Rezultatas - nuostabiai švelni, minkšta, puri košė. BEVEIK BE KALORIJŲ!!! Valgiau su troškintomis daržovėmis ir galvojau - kodėl anksčiau šito neišbandžiau?..
Bet, nepasitikėdama savo dietos sugadintais skonio receptoriais, žiedinio kopūsto košę daviau ir vaikams. Tik jiems su
orkaitėje keptais kotletais (jei neragavot - rekomenduoju). Neįtikėtina! Jiems taip pat patiko! Tiesa, Ugnei nieko nesakiau apie žiedinį kopūstą, nu mažu ką... :) O Deivis sužinojęs paslaptį, netgi apsidžiaugė - vaikinas jau kuris laikas stengiasi maitintis sveikai. Ypač širdis džiaugėsi, kai mažoji damušė košę vieną, be nieko, tiesiai iš puodo, nes "šiandien labai skani košytė" :)
DIETINĖ ŽIEDINIO KOPŪSTO KOŠĖ
4 porcijos
1 vidutinis žiedinis kopūstas
3 česnako skiltelės
2-3 a.š.
prieskonių mišinio "Sviestelis"druskos pagal skonį
Žiedinį kopūstą išskaidyti nedideliais žiedynais ir 15 min. pavirti pasūdytame vandenyje arba garuose. Kartu sumesti ir česnako skilteles. Gerai nukošti ir sumalti blenderiu kartu su česnako skiltelėmis. Būtinai paskaninti prieskoniais.
VALGYKITE IKI SOTIES! SKANAUS!