Kreminė grybų sriuba

Aug 31, 2014 00:03



Vieni žmonės žiemai kaupia atsargas. O aš žiemai kaupiu sriubų receptus. Pravers.

Kreminė grybų sriuba - vien garsiai ištarus pavadinimą pasidaro skanu :)  Naudojau jau išvirtus šviežius grybus. Žiemą šitai gėrio sriubai tiks virti šaldyti grybai arba pievagrybiai. Tik naudojant pievagrybius, kad skonis būtų intensyvesnis, dėsiu prieskonių mišinį su voveraitėmis.  Ir bus taip pat skanu kaip šiandien.

KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA

400 g virtų grybų (gali būti ir mažiau)
2 svogūnai
2 morkos
6 bulvės
50 g sviesto
250 ml grietinėlės
3 v.š. miltų
1-1,5 l vandens
prieskoniai

- Svogūnus susmulkinti, morkas stambiai sutarkuoti, bulves supjaustyti mažais kubeliais.
 - Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu ištirpdyti pusę sviesto (25 g), sudėti svogūnus ir morkas. Kepti, o tiksliau troškinti ant silpnos ugnies, kol svogūnai pabals ir suminkštės. Jokiu būdu neapkepti ir neužmiršti dažnai pamaišyti (šitą žodį paminėsiu dar 4 kartus - iš anksto atsiprašau).
 - Į tą patį indą sudėti bulves, permaišyti, įpilti truputį vandens ir taip pat troškinti kol bulvės bus beveik minkštos.
 - Tuomet suberti 3 v.š. miltų, gerai permaišyti.
 - Supilti grietinėlę, išmaišyti. Jei gaunasi pernelyg tiršta konsistencija, įpilti šiek tiek vandens. Troškinti vis pamaišant, kol bulvės visai suminkštės. Tuomet visą masę sumalti blenderiu.
 - Į gautą tyrę įpilti 1-1,5 l verdančio vandens. Vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norisi. Gerai išmaišyti (aš dar kartą suplaku blenderiu) ir palikti ant mažos ugnies, kol užvirs.
 - Tuo metu keptuvėje su likusiu sviestu šiek tiek apkepinti virtus grybus, sudėti juos į sriubą. Sudėti prieskonius, druską. Užvirinti. Paragauti - išlyginti skonį. Tada uždengti ir palikti 15 min.

SKANAUS IR NUOSTABIŲ AKIMIRKŲ VALGANT KREMINĘ GRYBŲ SRIUBĄ!


vegetariška, sriuba, receptas, grybai

Previous post Next post
Up