arba ŠIRDĮ DRASKANTI ISTORIJA APIE TAI, KAIP AŠ LIKAU BE PIETŲ
Užkepėles kepiau sau, į darbą pietums, kelioms dienoms.
Pirma priėjo mažoji, paprašė paragauti. Patiko, paėmė dar vieną. Ir dar vieną.Tada atėjo sūnus. Dar trys tuščios formelės. Vyrui taip pat pasidarė įdomu - sukirto likusias tris užkepėles ir nusistebėjo: kodėl tokių skanių daikčiukų taip mažai iškepiau?
Štai taip aš likau be skanių dietinių pietų ir buvau priversta pietauti kavinėje. Ir dar kompensuodama man padarytą skriaudą, suvalgyti torto gabaliuką. Aš tikrai nesiruošiau jo valgyti, bet JIE (namiškiai) mane privertė...
UŽKEPĖLĖS SU VIŠTIENA
200 g vištienos file
1 svogūnas
1 morka
100 g tofu sūrio
2 kiaušiniai
200 ml pieno
2 v.š.
kukurūzų krakmolo1 v.š.
sauso pieno milteliųpaskaninimui: 1 a.š. sojos padažo, druskos,
prieskonių - Vištienos file supjaustyti nedideliais gabalėliais, apkepti su sojos padažu.
- Morką sutarkuoti, svogūną susmulkinti ir taip pat apkepti.
- Sutarkuoti tofu sūrį ir sumaišyti su apkeptomis daržovėmis.
- Atskirame inde suplakti kiaušinius, pieną, kukurūzų krakmolą ir sausą pieną. Paskaninti druska ir prieskoniais.
- Į formeles sudėti apkeptus vištienos gabalėlius, užpilti plakiniu, ant viršaus išdėlioti sūrį ir daržoves.
Turi gautis daugmaž toks grožis:
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Užkepėlės skanios tiek šiltos, tiek šaltos.
SKANAUS IR DALINKITĖS SAVO PIETUMIS SU ARTIMAISIAIS (už tai kitą dieną gausite torto :))!