Sūrio ir lavašo pyragas

Mar 14, 2014 23:40



Taigi, atsiminkite:
raudonas vynas - prie mėsos, baltas vynas - prie žuvies.
O degtinė? Degtinė prie visko... net ir prie torto...

Taip ir su šituo pyragu - tinka prie visko. Ir prie svečių, ir prie namiškių. Ir pietums, ir vakarienei. Mažiems ir dideliems. Skanus ir šiltas, ir šaltas. Ir su degtine, ir su vynu.

O dar galima išsikepti dietinį šito pyrago variantą. Bet apie tai kitą kartą.

SŪRIO IR LAVAŠO PYRAGAS

1 didelis lavašas
100 - 150 g kieto sūrio
200 ml kefyro
2 kiaušiniai
50 g sviesto
prieskoniai paskaninimui (šį kartą naudojau du prieskonių mišinius - "Sviestelis" ir "Paryžietiškas")

- Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su kefyru. Stambiai sutarkuoti sūrį ir suberti į kefyrą su kiaušiniais. Paskaninti prieskoniais.
 - 1/4 lavašo suplėšyti nedideliais gabalėliais ir trupučiu kefyro (aš tiesiog sukarpau žirklėmis).
 - Kepimo formą iškloti likusiu lavašo lakštu taip, kad liktų laisvi kraštai.



- Ant dugno paskleisti pusę sūrio, uždengti išmirkytais lavašo gabalėliais. Pakartoti dar kartą: sūris/lavašas.
 - Gražiai uždengti lavašo kraštus, ant viršaus tolygiai užpilti visą likusį kefyrą ir išdėlioti sviesto griežinėlius.
 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

SKANAUS IR SU PAVASARIU!



lavašas, užkandžiai, vegetariška, nesaldūs kepiniai, sūris, antras patiekalas, receptas

Previous post Next post
Up