Taigi, atsiminkite:
raudonas vynas - prie mėsos, baltas vynas - prie žuvies.
O degtinė? Degtinė prie visko... net ir prie torto...
Taip ir su šituo pyragu - tinka prie visko. Ir prie svečių, ir prie namiškių. Ir pietums, ir vakarienei. Mažiems ir dideliems. Skanus ir šiltas, ir šaltas. Ir su degtine, ir su vynu.
O dar galima išsikepti dietinį šito pyrago variantą. Bet apie tai kitą kartą.
SŪRIO IR LAVAŠO PYRAGAS
1 didelis lavašas
100 - 150 g kieto sūrio
200 ml kefyro
2 kiaušiniai
50 g sviesto
prieskoniai paskaninimui (šį kartą naudojau du prieskonių mišinius -
"Sviestelis" ir
"Paryžietiškas")
- Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su kefyru. Stambiai sutarkuoti sūrį ir suberti į kefyrą su kiaušiniais. Paskaninti prieskoniais.
- 1/4 lavašo suplėšyti nedideliais gabalėliais ir trupučiu kefyro (aš tiesiog sukarpau žirklėmis).
- Kepimo formą iškloti likusiu lavašo lakštu taip, kad liktų laisvi kraštai.
- Ant dugno paskleisti pusę sūrio, uždengti išmirkytais lavašo gabalėliais. Pakartoti dar kartą: sūris/lavašas.
- Gražiai uždengti lavašo kraštus, ant viršaus tolygiai užpilti visą likusį kefyrą ir išdėlioti sviesto griežinėlius.
- Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
SKANAUS IR SU PAVASARIU!