Labai keistas receptas - negalėjau neišbandyti: duona, skirta skrudinimui (tostams), bet be miltų, be glitimo, dietinė, per 4 minutes ir dar mikrobangėje.
Dabar ant virtuvės stalo vėl išdidžiai pūpso duonos skrudintuvas, net nežinau kiek metų gyvenęs tolimiausioje tamsiuko lentynoje, o aš pusryčiams valgau sumuštinius su skrudinta duona ir sūriu. Ir pati sau pavydžiu, nes kas gali būtu skaniau?..
PAPILDYMAS: naujas šios duonelės variantas, keptas vaflinėje štai čia:
http://dailona.livejournal.com/71779.html DUONA SKRUDINIMUI
4 v.š. avižinių sėlenų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. jogurto
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Pastaba: pastaruoju metu pridedu dar 1 v.š.
sausų pieno miltelių (iš DELONOS). Tada duona gaunasi dar skanesnė ir gražiau apskrunda.
Eiga: viską sumaišyti ir kepti mikrobangėje 4 min. didžiausiu galingumu. Atvėsinti, supjaustyti riekelėmis, tinkamomis skrudintuvui.
Skamba keistai? Parodysiu, kaip tai atrodo :)
Avižines sėlenas sumaišyti su kepimo milteliais, įmušti kiaušinius, supilti jogurtą, sumaišyti. Gaunasi tokia skystoka košė, ją supilti į kepimo indą. Indelį reikėtų pasirinkti keturkampį, ant jo būtinai turi būti žyma, kad tinka kepimui mikrobangėje.
Toliau kepti 4 min. didžiausiu mikrobangės galingumu. Kepdama "duona" iškyla, bet dar netampa gražesnė:
Išėmus iš kepimo indo ataušinti ant grotelių, nes kitaip gali sudrėkti duonos apačia. Perpjauti į dvi arba tris dalis, priklausomai nuo gauto kepinio aukščio. Man gaunasi dvi neplonos riekės:
Apskrudinti galima skrudintuve arba ant keptuvės.
O dabar prasideda linksmoji dalis: sumuštinio gamyba. Su sūriu, su žuvim, su dešra/mėsa, su pomidorais... Tiesiog su sviestu arba uogiene prie kavos/arbatos.
Skanių pusryčių!
P.S. Dar vienas puikus dietinis - dukaninis variantas su šita duona: vieną duonos riekę supjaustau kubeliais, sumetu į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus. Kai lengvai apskrunda, pridedu smulkintos virtos vištienos (liesos mėsos, neriebaus kumpelio arba tiesiog papjaustau krabų lazdelių), dar šiek tiek pakepinu ir ant viršaus įmušu 2 kiaušinius. Druska, prieskoniai, pamaišyti kelis kartus - ir LABAI sotūs pietus paruošti!