arba APIE MATEMATINES PRIKLAUSOMYBES
1 priklausomybė. Kai ryte kava įtartino skonio - vakare gaunasi geras batonas. Vienintelė sąlyga - kavai skaninti ir batonui kepti naudoti tą patį įtartiną pieną.
2 priklausomybė. Antrąją priklausomybę atradau ne aš, bet jau spėjau ne kartą patikrinti ir įsitikinti jos teisingumu. Tai yra, druska stabdo mielių veikimą. Todėl druską į kepinius reikia dėti paskutinėj eilėj, tada, kai jau mielės pradėjusios šiek tiek veikti. Realiai tai būtų, kai jau tešla tampa vientisa. Kepant duonkepėje, druską galima supilti po signalo priedams berti. Po šio signalo tešla dar pakankamai ilgai minkoma ir druska gerai pasiskirsto.
Dabar visada druską beriu kai pagrandukas jau būna gerai susiformavęs. Duonelė iškepa puresnė ir aukštesnė.
P.S. O štai kaip
kiniečiai kepa batonus! SENAMADIŠKAS BATONAS
380 ml rūgpienio (arba kavai netinkamo pieno)
1,5 v.š. aliejaus
2 - 3 v.š. cukraus
600 g kvietinių miltų
2 v.š.
sauso pieno miltelių1,5 a.š.
sausų mielių1,5 a.š. druskos
Visus produktus, išskyrus druską, sudėti pagal duonkepės rekomendacijas. Vidutinis apskrudimo lygis, 1 kg, pagrindinė pirma programa (3 - 3,2 val.). Druską įberti po signalo arba tada, kai tešlos pagrandukas jau bus gražiai susisukęs (maždaug po 10 min.).
Skanaus!