Політв‘язень Андрій Стемпіцький

Feb 02, 2011 19:41

Originally posted by ax_attilla at Політв‘язень Андрій Стемпіцький


Андрій Стемпіцький очолює центральний провід ВО "Тризуб ім. Степана Бандери". Багато хто з патріотів з тих чи інших причин з часом відходять від діяльності. Андрій вже доросла людина, має сім’ю, дітей (які також зазнали переслідувань антиукраїнської влади). Але це не заважає йому очолювати одну з найактивніших націонал-патріотичних спільнот. І нова влада ще не встигла, як вона обіцяла, зробити райське життя в Україні, але кращих її людей вже розпочала кидати до тюрем.

Уявіть собі ситуацію в сім‘ї: влада арештовує батька (тим більше що нізащо), а на волі залишається дружина і діти, які просто не мають засобів до існування. Так ще й потрібно шукати нормального адвоката, які ніколи дешево не коштують і часто обдурюють на гроші. Бігати за слідчими і перед ними принижуватися. Постійно передавати передачі до в‘язниці. Витягати людину із тюрми для сім‘ї значить покинути усе і усіх і займатися тільки цією жахливою справою. У випадку з політув’язненими, домогтися звільнення людини ще важче, ніж влаштувати звільнення по якимось кримінальним статтям. Складність полягає у резонансі навколо них, і тому судді, прокурори тримають патріотів у в‘язниці. Побоюючись випустити, бо до них прикута громадська увага, і начальство з них спитає чого це ви випустили "страшних прєступніков". Влада завжди висуває патріотам абсурдні звинувачення, але найбільша нісенітниця, яку я взагалі чув - це те, що Андрій Стемпіцький готував замах на Януковича.

Тут можна було б багато перераховувати усі здобутки та успіхи Тризубу, адже організація створена в 90-ті роки і досі залишається живою та активною з поміж усіх інших. Звісно в такій дієвості ця спільнота багато чим завдячує Андрію.

Колись я його запитав про його думку з приводу помаранчевої революції. Андрій відповів, що революція не може бути помаранчевого кольору, справжня революція може бути тільки червоно-чорна!
Previous post Next post
Up