У селі квітує ружа, мама назбирала пелюсток два подоли, щоб як колись і її мама, зробити пахучого варення.
Бабуся завжди постачала нас бережливо запечатаними баночками з тканинними накривочками, тісно зафіксованими ниткою.
Це, напевне, найсмачніше і найулюбленіше моє варення - в начинку до налисників, в пляцок чи просто в прикуску до чаю.
Бабусин рецепт був "на око" - пом"яти чистих сухих і без пилку пелюсток, додати цукру, лимонної кислоти, щоб в смак і в колір, утрамбувати в слоїки - готово. До слова, тісто на сухарі-печенька вона теж "на око" робила, і все вдавалося надзвичайно смачно. Нам же, дітям асфальту, трохи лячно перевести надарма купу цінного продукту, чи має хтось з господинь точніший рецепт цього чуда?
![](http://www.bigsauron.ru/valid1716_h01260bf5d3853b859f67954439501825.jpg)