прага. карент.

Oct 06, 2008 11:10

Сьогодні на Жижківській тіві-вежі змінюють антену.
Для цього винайняли навіть якийсь спеціальний червоненький вертоліт, і впродовж вихідних пілот тренувався на ньому літати, бо антена не маленька - майже 23 метри. Знімали її, правда, трьома частинами, а нову встановлюють з двох частин.
Поки вертоліт у повітрі - виходити на вулицю стронглі не рекомендують, а територія навколо вежі оціплена з самого ранку, та поруч чергують пожежники, медики та поліція.
Антену змінюють, бо стара вміє передавати тільки аналоговий сигнал, а нова зможе обидва, аналоговий та цифровий. Коли весь аналоговий сигнал закінчиться (хехехе, коли перейдуть повністю на цифрове тб), та частина антени може бути використана для мобільного телебачення, наприклад.

Т.я. у нас з офісу видно добру половину міста, в т.ч. і вежу, то ми вже подивились першу серію увлєкатєльного серіалу під назвою "червоний вертоліт намагається за вітряної погоди втулити шматок антени на вежу", і з нетерпінням чекаємо на другу серію :) За цей час якийсь звичайний вертоліт вже утягнув шматок старої антени кудись від підніжжя вежі.

prague

Previous post Next post
Up