Toppers op Lowlands 2007

Aug 20, 2007 10:49



Lowlands was geweldig. We hebben ons niet puur laten leiden door het overvolle programma. Het jammere is dat je dan hoogtepunten mist (Editors op vrijdag!), maar soms stuit je ook op kleine diamantjes. Zo lieten we zondag Nine Inch Nails deels schieten om naar een koptelefoonconcert van de Nederlandse band Alamo Race Track te kunnen gaan (foto onder). Dat bleek een goede keuze, want de set van NIN was zo hard dat er weinig te genieten was. Al zullen de ware metalfans daar vast anders over denken.

TOPPERS: Damien Rice op vrijdag (rockte veel meer dan ik vooral verwachtte), Chris Cornell en Kaiser Chiefs op zaterdag (KC was het meest dynamisch, Cornell imponeerde met zijn fantastische stem), Alamo Race Track en The Arcade Fire op zondag. Helaas moesten we Tool laten schieten om nog tijdig in Amsterdam te kunnen arriveren. Ik was precies om middernacht thuis.

NADEEL: waarom programmeerde de organisatie de meeste topacts op zondag? Concurrent Pinkpop is inderdaad een festival met traditiegetrouw een 'hoofddag', maar Lowlands is altijd een meerdaags festival geweest. De organisatie zou er goed aan doen de toppers voortaan beter te spreiden.


lowlands

Previous post Next post
Up