(no subject)

Dec 18, 2014 13:41

Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко)

December 16 at 1:03pm ·

Про те, як працюють сурковські політтехнології. Пише з Берліна Любов Якимчук:
-----------------------------------------------
Liubov Iakymchuk
December 12 at 1:15am · Berlin, Germany ·
"Єдине, що є гибридного в цій війні - це постать Президента Росії", - сказав сьогодні Жадан в Берліні на конгресі Values and Change. Був гострий і чіткий у дискусії з істориком Карлом Шльогелем.
________________________________

Якщо він справді там так сказав, то погано сказав - "за Сурковим" сказав. Вартує пояснення.

Нагадую: замінити Путіна на якого-небудь "ходорковського" і такою ціною зберегти імперію (можливо навіть, із столицею в Києві) - головна "стратегія виживання" Кремля на найближче майбутнє. (Скинути баласт, що "спалився", - і вирівняти "Титанік"). Це - той самий сценарій тої самої війни, дія ІІ. Інформаційна "їзда по вухах" - і українцям, і європейцям - зараз найактивніше точитиметься саме по цій лінії ("будь проклят Путин, поссоривший братские народы", "нам нечего делить, мир-дружба-жвачка", і нарешті, "настоящий русский мир - это Украина!" - і, як колись було написано на стіні Одеської божевільні, "ВСЕМ СЮДА!")).

Тобто, та сама стратегічна мета, якої в І-й дії не вийшло досягти Путіну з "яструбами" (демонтаж України - і виживання Росії за рахунок її поглинання), має бути досягнена вже без нього, обхідним шляхом. Процес пішов, "люді работают"), треба стежити за руками - і не повторювати бездумно чужих мемів, хоч би як гарно вони, на позір, звучали.

Позицію ж Карла Шлеґеля, одного з небагатьох "топових" німецьких інтелектуалів, хто сповна усвідомлює історичний масштаб "російської загрози", я знаю не з чуток: вона якраз "гостро й чітко" - "антисурковська". На відміну від довірливих українських горобенят, професор Шлеґель, який усе життя займався Росією, чудово розуміє: програна Генштабом РФ "перша дія" (де в кінці "свої"-таки - зіллють Путіна, як "не справившегося с задачей") - це ще в жодному разі не кінець війні. І пора думати про те, що чекає на Росію-Україну-Європу - ПІСЛЯ Путіна. І готуватись до нового витка "гібридної війни": де крові (ймовірно) буде менше, а от руйнівних брехні-підлости-підступів - непорівнянно більше, в рази.

Тому що ключове слово в цій війні - аж ніяк не "Путін", як і в 1956-му було - не "Сталін" (згадаймо самвидавне: "здох тиран, але стоїть тюрма!" (с)). Ключове слово, любі діти, от уже скоро 100 років як, - "ЧК-НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ": яйце, в якому криється Кощієва смерть. То звідти хитрі дяді й тьоті вам уже рік пускають в писка, левел за левелом, як і належиться за сюжетом цієї казки, - спершу зайця (Януковича), тепер качку (Путіна) - щоб ви повелись, повірили, ніби це й є те "єдине", що труїть вам життя, заспокоїлись на півдорозі, прокричали "Ура!" - і "проковтнули яйце".

І тоді те яйце оселиться в вас. І вб'є вас ізсередини - ще заки ви потрапите зрозуміти, як вас від'юзали. (((

Тож практична рекомендація: коли сьогодні хтось вам каже, що яйця нема, а всьому винна качка, - не вірте й одразу шліть лісом. То весною ще досить було бути "проти Путіна", щоб автоматично вважатися "на стороні людяности" й "другом України" (а в самій Україні - "патріотом"). Сьогодні ж, коли "качку" подерли спершу українці, а відтак доскубує цілий світ, пора розрізняти, що далеко не всі з тих попутників-"качколовів" нам друзі, а декотрі так і зовсім навпаки - Охоронці Яйця... І не ковтати так легко смертоносну наживку.

Дорослішаймо. Шануймося.

будьте прокляті кацапи, окупація, цитати, ідеї гідні розповсюдження

Previous post Next post
Up