Wells Cathedral

Sep 20, 2016 15:51

Продовжімо подорож по соборам і церквам Британії (нота бене: треба буде зробити прикріплений пост із посиланнями на попередні такі фоторепортажі). Сьогодні, хлопчики й дівчатка, ми завітаємо до собору у містечку Веллз що в Сомерсеті (це на південному заході Англії). Містечко невелике, але колись було достатньо помітним, щоб у ньому була єпископська катедра - що залишається й зараз, діоцези Бата і Велза.

Я дуже давно хотів сюди завітати, бо вперше був тут дуже давно, і був назавжди вражений як чудовою (і мало де такою, що збереглася після іконокластичної Реформації) добіркою середньовічної англійської скульптури, а також дуже незвичною всередині собору подвійної арки (і тільки зараз із статті у Вікіпедії я вияснив, що виявляється вона у формі хреста Св Андрія - бо саме в честь мого небесного покровителя збудовано собор).

А якщо ви,хлопчики й дівчатка, дивилися попередні репортажі про собор у Ґлостері та про абатство Т'юксбері, то можете легко побачити, чим норманський (романський) стиль відрізняється від ранньої англійської ґотики

А ще тут є другий найстаріший працюючий годинник, встановлений ще у 1390 році (перший найстаріший, підозрюю, у Празі на Старомєстскєм Намнєсті)

Крім того, неподалік також збереглося кілька середньовічних вуличок, де просто дуже приємно прогулятися...

А тепер слайди






















































































































































































































































































































мистецтво, картинки, архітектура, Англія, християнство, середньовіччя, церква, скульптура

Previous post Next post
Up