Хімія й життя

Oct 14, 2012 19:52

Шкільні знання - суцільний обман. А ви не знали?

Нещодавно я цілком випадково дізналась, що якщо ви є підприємцем у нашій країні і у вас в офісі, на складі, в магазині - будь-де - стоїть газовий котел, то вам необхідно здавати спеціальний звіт щодо екологічної шкоди. Я підприємцем не була і не збираюсь, але чисто з цікавості сунула носа у форму звіту. І тут мене наздогнав когнітивний дисонанс, бо чиновницькі правила пішли врозріз з усіма знаннями, якими мене школа фарширувала протягом багатьох років.

Я пішла до тата, що більшу частину свого життя присвятив благородній науці хімії, і спитала (як ото крихітка-син у відомому віршику) "Чи може звичайний газовий котел викидати в атмосферу ртуть?". Тато подивився на мене зі співчуттям: "Бідна моя дитино, що з тобою зробили оті гуманітарії...". Тоді я показала чиновницькі нормативи і тато зажурився ще більше, але вже над долею цілої країни.

Може я чогось не знаю? Може наші газові котли - це насправді філософське яйце середньовічних алхіміків, яке перетворює газ-метан на ртуть, золото, платину? Чи просто наша вчителька хімії безсоромно брехала? Та ні, мабуть, варто згадати, що живемо ми у країні чудес - і не дивуватися...

хімія, чиновники

Previous post Next post
Up