Продовжую сидіти вдома і ніби й щось роблю,але результатів геть не бачу... Мама десь підхопила вірус і тепер всіх нас ковбасить,не те щоб геть погано,але якось і не добре в мене 37,3,тому банально все ліньки,а скоро вже повертатись в Київ...А сьогодні все якось особливо важко,бо в Миколаєві перший день коли нема сонечка ба навіть щось намагалось дощити... Короче процес шпаклювання стін під шафи я ніяк не можу закінчити,а те що зроблено мені геть не подобаеться :( Єдини що радує це приготування їжі, хоча в цьому теж є свої + та -
В мога тата цілий набір хвороб,які обмежуть вживання їжі (цукровий діабет і в поеднанні чи то гастріту і язви чи чогось іншого), короче обмежень купа і мені навіть важко запам'ятати все що незя,але принайні він згоден купувати все що я попрошу і це надихає на приготування чогось нового... При цьому вживання їжі має бути 3 рази стабільно і 1,2 легких перекуси
Короче в суботу через погану погоду ми не поїхали на дачу...
Одразу побурчу на те,як я не люблю електро плити,замість того щоб готувати борщ 1-2 години він закипав с квасолею 1,5 години. А за планом ще були бурячки фаршеровані гнрибами, ті хто був в Гальці на Д.Р має їх пам'ятати,тільки цього разу я всеж додала трошки майонезу
для тих хто цікавиться: відварений буряк,з додаванням оцету,вирізаємо середику і фаршируємо смаженими грибами,з цибулькою і відвареним рисом. Можна ще потерти зверху сиру і майонезу,якщо вони в Вас є,хоча майонез всеж рятує ситуацію якщо багато рису...
Блюдо замовляла мама для порятунку гниючих бурячків,залишки вирізанного хотіла зробити з гранотом і горіхами,але мама вчасно все підмела ;)
Виявилось,що тато не їсть буряку, так що добре,що в той самий деньт на його замовлення приготувала млинці з грибами і як він любить, паралельно з запіканням буряків томила млинці в духовці,на манер налисників,які так люблють готувати на його Батьківщині... Пост я для себе вже зірвала,але млинці робила на дріжжовому замісі,як виявилось універсальність рецепту дріжжі,сіль,цукор,олія і вода підходить і для пирогів і для млинців,що мене порадувало:)
далі мама знайша в себе 150 гр творогу і викидати шкода і нічого особливо не приготувати,можна було б солодке,але татові неможна ж,а втриматись важко і якщо щось є,то він обов'язково вхопить то,ховаючись як дитина:) Всі ми діти і не важливо скільки нам років, на допомогу прийшла книжка "Еда,которая лечит диабет"упор. Н.Стрельникова. Ну то не важливо. Короче рецепт,я б сказала закуска до міцних алкогольних напоїв або палких шанувальників часнику...
Взбитій творог с чесноком: 200г чеснока, 150 г творога,100 г консервированніх шампиньонов, 2 яйца, 10 г сливочного масла и соль.
Готувати сурово за рецептами я не люблю і купувати ще й консервовані шампіньйони,то занадто,вирішила нашвидкоруч замаринувати їх з оцетом,лимоном і спеціями. Чесно готується не швидко і результат вийшов гостренький,а ще часник треба варити або готувати на паровій бані,короче все геть не виправдано:( Хоча якщо все спростити,то можна готувати як закусь:)
Чесно сподівалась,що всього вистачить надовго,але як тато любить казати: "Ты так плохо готовишь,все так быстро заканчиваеться!!"
Мало не цілий день біля плити і все було доїдено вже в неділю:( Все ж невмію я гоувати,але годувати всіх треба...
Далі було все банально - рис з овочами,картопля запечина + салат з апельсинів або як ми його охрестили "Гуглівськи", в Києві готувала його з додаванням пекінської капусти,а тут завчасно замаринувала цибулю,зря,бо бальки в якості перекусу їли рибу і знишили мало не всю цибулю; смажена капуста і т.д всього вже й на пригадаю,сьогоді знову пропонувала рис з овочами,бо я його дуже люблю,але мені відповіли,що нещодавно вже це було :( Доречі в неділю з мамою садили на дачі салати,капусту броколлі та мою улюблену стрючкову квасолю,сподіваюсь наші старання виростуть і цього року ми не будемо купувати морожені овочі,а їстимемо свої....
Ну короче виснажилася моя уява на пісні блюда,та й це вже більше схоже на самообман ніж пост...
Сьогодні мені було страшено ліньки готувати вечерю,вдень сходили з татом і купили куряче філе, м'яса та яєць на Пасху,бо с кожнем днем наближення до свята ціни невблагано лізуть вверх,а мами почався "дачний сезон",то вона просто зранку і до вечора там,рік буде не дуже вдалим,бо дерева і виноград дуже постраждали :( працювати треба,ще більше...
Ну короче замість запланованого вечірнього пирога с куркою і супу з тіфтелями завтра,я вирішила приготувати все одним махом,щоб і на сніданок залишилось,а обідати будемо борщем,добре що він ще є:) А ще ну дуже ліньки було щось ускладнювати,хоча гугл видає купу чудових рецептів знайшла найлегший і ніби все було... Хоча спочатку заглядалась на
http://relax.ua/menu/chiken-mushrooms-cakes/,але зупинилась на
http://www.chef.com.ua/articles/ptitza/kotletki-gnezda-533.htmlКотлетки "Гнезда" ,короче спростила я їх до того стану,що все перекрутила на м'ясорубку: филе курятини, цибулю,морку,але зеленої небуло,то взяла звичайну ріпчату. Короче,якщо не відвлікатись на все інше,то фарш можна приготувати за хвилин 15-20,але все ж раджу температуру трошки більшу ніж 180,бо в мене новни не встигли зарум'янитись,а були вже готові і боялась щоб не були дуже сухими витягла,води з фаршу вийшло дійсно доволі.
Але вийшло те,що вийшло батькам сподобалось,сказали що досить дієтично і смачно:) для наочності,що було нетак останні фото...
Тепер основне питання,що готувати завтра,найкращим порадником визнаю гугл:) і власний настрій... Головне щоб було для кого готувати і бажання це робити:) Їжа робить вечерю цікавою і радісною,хоча тато знов постраждав,адже через свою лінь,вечеря була подана о 18.50,що на 50 хв пізхніше звичного графіку :(
Готуймо з задоволенням і на радість рідним:) і хай ніяка температура нам не заважає:) За всіма дуже сумую,цьом:)