Пам'ятаєте, розказувала, що бавилася з італ. соленим тортом? Ось обіцяний рецепт, кому цікаво:)
(оригінал з покроковими картинками ось тут
http://ricette.giallozafferano.it/Quiche-di-zucchine.html)
Інградієнти:
Pasta Brisee - то основа, я взяла звичайне листкове тісто (готове з магазину) - 1шт
Цукіні (підуть і звичайні кабачки, тільки бажано брати якнайменші) - 500гр
Сир Таледжіо Taleggio- я взяла просто звичайний твердий сир - 150гр
Цибуля - 1шт
Пармезан - 100гр тертого (в мене вийшло трохи більше)
Сметана - 200мл
Олія - кажуть оливкова, але, думаю, може бути будь-яка - 3 ложки
Петрушка - 1 пучок
Яйця - 3 шт.
Сіль, перець, мускатний горіх - за смаком
Приготування:
1. Цибулю нарізати кільцями, цукіні помити, обрізати кінчики і нарізати тонкими кружальцями(приблизно 2мм шириною-ясно, що ніхто не мірятиме, але тоненькі вони далі краще готуватимуться), розігріти пательню, додати олію, висипати нарізану цибулю, коли підрум’яниться - додати цукіні, обжарювати приблизно 10хв, щоб цукіні були вже не сирі, але слідкуйте, щоб не стали хрусткими чіпсами) Коли цукіні готові - додати подрібнену петрушку.
2. В окремій посудині збити яйця, додати сметану і тертий пармезан, дрібку мускатного горіха (за смаком), все добре перемішати.
3. Додати оцю кашу-малашу з п.2 до цукіні (але вже не на сковорідку, візьміть іншу посудину, бо буде незручно перемішувати), також туди досипати порізаний кубиками сир таледжіо (або що є замість нього. Я взагалі взяла філадельфію))), акуратно перемішати, щоб не сильно поламати цукіні.
4. Форму для випікання (в рецепті написано діаметром 24см. Якщо у вас тісто не кругле, а прямокутне/квадратне, то форму беріть відповідної форми. Звиняйте за тафтологію)) вистелити пергаментним папером, викласти тісто, проколоти його в декількох місцях вилкою(загалом, чим більше проколювань, тим менше надується тісто під час випікання і в коржі буде менше повітря) і залити тим, що вийшло в п.3. Краї тіста акуратно позагинати досередини, ніби ‘накрити’ зверху начинку.
5. Випікати у розігрітій до 180градусів духовці приблизно 50хв.
6.
Придатне до споживання як у теплому, так і в холодному виглядіJ
В мене стався казус під час випікання - як виявилося, на цій квартирі духовка не зовсім працює і гріє тільки зверху. То от торт довелося спочатку випікати, як має бути, а потім перевертати догори ногами і ще так пекти, бо низ був зовсім сирий. Перевертати торт було веселоJ
На жаль, картинку зробити не встигла - якось швидко з’ївся торт) загалом, виходить смачно і зовсім не обов’язково дотримуватись всіх приписів рецепта. Змінюйте кількості інгредієнтів, як вам більше подобається і смакуєJ Начинка теж може бути різноманітна - дайте уяві розгулятисяJ
Як хтось візьметься готувати - діліться результатомJ
Ще декілька рецептів - пробувала пекти італ. Торчетті (
http://tvoirecepty.ru/recept/torchetti-italyanskoe-pechene#.UnJJAHA2ZaA) і простеньке пісочне печивко з горіхами (
http://gotuemo.com/ua/blog/vypichka/pechyvo/proste-pisochne-pechyvo-z-gorishkamy.html). рецепти прості, робиться все швидко і, навіть беручи до уваги особливості нашої духовки, виходить смачно:)
загалом, хороші такі сайти:)