Осакські коти та кішки

Sep 21, 2014 17:53

 Пишуть у газеті, що десь в Осаці проходить фотовиставка, що знайомить із поглядом на світ з “котячої точки зору”. Наприклад, цикади в парку були одного виду, а за останні кілька років їх замінив вид інший - і пакет із 6800 частин тіл і т. д. - того, що залишилося від цикад у парку, як вони своє відспівали. Ну або запахи на відстані 10-15 см від землі радикально змінилися у повоєнні роки, бо японці стали вживати більше мняса. (Останню фразу я придумав сам, на виставці, може, про таке і не розповідають). 
Але найбільше мені припав до душі заклик якоїсь юної і перспективної ученої до всіх небайдужих мешканців і мешканок міста та префектури Осака. Просять пильнувати вуличних котів, ловити їх і записувати колір шкури, довжину хвоста і те, прямий він чи погнутий. Така інформація потрібна для перевірки гіпотези про те, що осакські коти та кішки мають хвости “поламані” на відміну, наприклад, від прямохвостих мешканців Кіото. Взагалі така “погнутість” хвостів притаманна японським та східноазійським вуличним котам, але в Осака тенденція чомусь проявляється особливо разюче. І  от дослідниця хоче перевірити гіпотезу про особливу “вгнутість” тутешніх хвостів, а також дослідити, чим саме це спричинено. Можливо, якимись генетичними особливостями.

У нас прямо під будинком підгодовують білого і рудого кота (а може кішок, хто їх розбере), треба і собі буде придивлятися. 
This entry was originally posted at http://brovary84.dreamwidth.org/168352.html. Please comment there using OpenID.

осака, газета

Previous post Next post
Up