Something about peope's agendas

Jan 19, 2010 23:04

For your overly dramaticised dutch reading pleasure :

Ik loop al enige tijd na te denken over een vervelend probleem. En eigenlijk weet ik niet of meer mensen dit probleem hebben, misschien ben ik wel de enige die er last van heeft. Nu ik er goed over nadenk doet dat er eigenlijk geen moer toe.

Mijn probleem begint meestal met de goed georganiseerde types. Die denken vooruit. En dan vaak niet aleen voor zichzelf, maar ook voor anderen (maar dit laten we eigenlijk buiten beschouwing). Omdat ze vooruit denken zien ze al eerder mogelijkheden dan andere mensen om hun tijd op een zinnige en leuke manier in te vullen. Dit leidt tot het onverbiddelijke belletje/smsje/mailtje (doorstrepen wat niet van toepassing is) of het lijdende voorwerp (ik dus) over 7,5 weken om 20:15 in de Engelbewaarder kan zijn, alwaar ik het onderwerp (goed gorganiseerd typ) ik in de achterste tafel zal aantreffen.

U zult al wel begrepen hebben dat ik niet tot deze categorie mensen behoor, en dat ik doorgaans niet veel verder plan dan de komende zeven dagen. Het onbedoelde gevolg van deze werkzijze is dat ik doorgaans aleeen maar volmondig kan beamen dat ik aanwezig zal zijn. De enige uitzondering hierop is natuurlijk wanneer je met meerdere goed georganiseerde types tegelijk te maken hebt. Dit gebeurt soms wel eens, maar heeft eigenlijk geen invloed op de ernst van mijn probleem.

De afspraken zijn gemaakt, de dagen verstrijken, en dan is het de beurt aan de types die zo gemiddeld georganiseerd zijn. Zeven weken kijken zij niet vooruit, maar om dingen over drie dagen te plannen is ze weer tekort. Niet gehinderd door de georganiseerde types zien zij ook mogelijkheden om zichzelf en andere mensen te vermaken met dezelfde soort activiteiten. En nu had U het al kunnen raden, opnieuw ben ik het lijdend voorwerp. Dit keerv wordt het echter wat moeilijker om bevestigend te antwoorden omdat het lot (de standen van de sterren enzo) heeft bepaald dat deze activiteit op dezelfde dag plaatsvind als de activiteit van de eerde genoemde goed georganiseerde types.

Afhankelijk van de situatie zijn er nu twee mogelijkheden om dit op te lossen. De eerste mogelijkheid is natuurlijk om gewoon keihard het gemiddeld georganiseerde typ de duer te wijzen en te zeggen dat ik niet kan omdat ik al een andere afspraak heb. Deze vleiger gaat natuurlijk echter alleen op wanneer de twee activiteiten zo ongeveer op hetzelfde moment dienen plaats te vinden. U snapt het al, dit is maar al te vaak niet het geval, waardoor ik het gemiddeld georganiseerd typ kan melden dat ik ook wel aanwezig zal zijn, maar dan wat eerder of aan de latere kant. Al naar gelang hoe de afspraken zich tot elkaar verhouden natuurlijk.

Nu denkt U vast: opgelost, dat probleem! Was het maar waar. Want naast de gemiddeld georganiseerde types zijn er ook de totaal ongeorganiseerde types (zoals ikzelf), die het tot kunst verheffen om luttele dagen van te voren te melden dat zij ook een leuke activiteit aan het organiseren zijn. En U heeft het al geraden: ook deze activiteit vindt plaats op dezelfde dag als de voorgaande twee. Het pluspunt ten opzichte van de gemiddeld georganiseerde types is dat het in dit geval wat makkelijker is om de afspraak af te zeggen omdat de kans aanwezig is dat tegen deze tijd mijn agenda al werkelijk te vol zit. Maar er is ook de mogelijkheid dat de drie activiteiten niet volledig overlappen en dat ik besluit om ook de activiteit van dit ongeorganiseerde typ op te leuken met mijn aanwezigheid.

Deze gang van zaken is op zichzelf nog geen reden om het tot probleem te verklaren (ook al is het onvermijdelijke gevolg dat ik op zo'n dag van hot naar her ren) mits dit niet zo vaak zou gebeuren. Maar U heeft inmiddels als het goed is al geraden dat dit uiteraard niet het geval is. Sterker nog, ik bespeur een opkomende trend, waardoor het de status van probleem heeft gekregen. En het meest frustrerende is nog: in de tijd tussen twee zulke dagen vol activiteiten is mijn agenda helemaal leeg. Herkent U dit probleem?

writings

Previous post Next post
Up