ANOTHER SORT OF METHEGLIN
Take to one part of honey, three parts of water: and put them into clean vessels, mixing them very well together, and breaking the honey with stripped arms, till it be well dissolved. Then pour out your Liquor into a large Kettle, and let it boil for two hours and a half, over a good fire, skiming it all the while very carefully as long as any scum riseth. When it is boiled enough, pour out your Liquor into clean vessels, and set it to cool for 24 hours. Afterwards put it into some Runlets, and cover the bung with a piece of Lead: have a care to fill it up always with the same boiled Liquor for three or four months and during the time of working. This Meath the older it is, the better it is. But if you will have your Meath red, then take twenty pound of black Currants, and put them into a vessel, and pour your Liquor on them. Of this honey-Liquor you cannot drink till after nine months, or a year.
Возьми одну часть мёда , три части воды, перелей в чистые сосуды тщательно перемешай руками с растопыренными пальцами(with stripped arms), пока не растворится. Перелей жидкость в большой котёл и пусть варится два с половиной часа на хорошем огне, тщательно снимая пену, пока она будет подниматься. Когда достаточно проварится, перелей жидкость в чистый сосуд, и оставь остыть на 24 часа. После чего разлей в несколько бочонков и накрой втулки кусками свинца. Позаботься доливать их такой же самой жидкостью на протяжении трёх или четырёх месяцев и всего периода брожения. этот мёд чем старше, тем лучше. Если хочешь чтобы твой мёд был красным, то возьми 20 фунтов чёрной смородины и залей напитком. Этот медовый напиток не пей раньше чем через 9 месяцев или год.