311. To make Orange Wine another Way.
Take six gallons of water, and fifteen pounds of sugar, put your sugar into the water on the fire, the whites of six eggs, well beaten, and whisk them into the water, when it is cold skim it very well whilst any skim rises, and let it boil for half an hour; take fifty oranges, pare them very thin, put them into your tub, pour the water boiling hot upon your oranges, and when it is bloodwarm put on the yeast, then put in your juice, let it work two days, and so tun it into your barrel; at six weeks or two months old bottle it; you may put to it in the barrel a quart of brandy.
Возьми шесть галлонов воды и пятнадцать фунтов сахара. Добавь сахар в греющуюся воду[и] белки 6ти яиц, хорошо взбитые, и взбивая в воде. Вари пол час, тщательно снимая пену, до тех пор пока она будет подниматься. Возьми 50 апельсинов, нарежь их очень тонко, положи в кадку и залей кипящей водой, и когда она остынет добавь дрожжи, потом добавь сок, пусть бродит 2 дня, а затем перелей в бочку. Через 6 недель или 2 месяца разлей в бутылки. Можешь добавить в бочонок кварту бренди.