Balaklava Nectar.
(For a party of fifteen. Recipe by Soyer.)
Take 2 bottles of Claret.
1 bottle of Champagne.
2 bottles of soda-water.
2 table-spoonfuls of powdered sugar.
2 lemons.
½ a small cucumber.
Peel and shred fine the rind of half a lemon; add the sugar, the juice of both the lemons, and the cucumber
sliced thin, with the peel on. Toss it up several times, and add the Claret, Champagne, and soda-water. Stir well together and serve.
Балаклавский нектар (на 15 человек)
Возьми 2 бутылки кларета, бутылку шампанского, две бутылки содовой, 2 ложки сахарной пудры, 2 лимона и половинку небольшого огурца. Сними и тонко нарежь цедру половинки лимона, добавь сахар и сок обеих лимонов и тонко нарезанный огурец (чистить огурец не надо). Встряхни несколько раз, добавь кларет, шампанское и содовую. Хорошо перемешай и подавай.
Crimean Cup, a la Marmora.
(For a party of fifteen. Recipe by Soyer.)
Take 1 pint of syrup of orgeat.
½ pint of Cognac brandy.
¼ pint of Maraschino.
¼ pint of Jamaica rum.
1 bottle of Champagne.
1 bottle of soda-water.
3 ounces of sugar.
2 lemons.
Peel the lemons very thin, and place the rind in a bowl with the sugar ; macerate well for a few minutes to extract the flavor of the lemon-peel; add the juice of the lemons and the soda-water, stirring well until the sugar is dissolved ; pour in the orgeat, and whisk well to whiten the composition. Then add the brandy, rum, and Maraschino, strain into a punch-bowl; and, just before serving, add the Champagne stirring well to render the cup creamy and mellow.
Крымский кубок а-ля Мармора
Возьми пинту сиропа оршад, пол-пинты коньяка, четверть пинты Мараскино, четверть пинты ямайского рома, бутылку шампанского, бутылку содовой, 3 унции сахара, 2 лимона. Очень тонко нарежь лимонную цедру и помести в чашу с сахаром. Путь хорошо настоится в течении нескольких минут, чтобы извлечь аромат цедры. Добавь лимонный сок и содовую и размешивай, пока не растворится сахар. Добавь оршад и хорошо взбей, чтобы смесь побелела. Затем добавь бренди(коньяк), ром и Мараскино, отцеди в чашу для пунша перед подачей добавь шампанского, хорошо размешав, чтобы придать напитку мягкий сливочный вкус.
Crimean Cup, a la Wyndham.
(For a party of five.)
Take 1 bottle of Champagne.
2 bottles of soda-water.
1 large wine-glass of Maraschino.
½ large wine-glass of Cognac.
½ large wine-glass of Curacoa.
1 table-spoonful of crushed sugar.
Macerate the thinly peeled rind of half an orange with the sugar; add the Maraschino, Cognac, and Curacoa. Mix thoroughly and add the soda-water and Champagne. The addition of half a pound of pure ice is a great improvement.
Крымский кубок а-ля Уиндхем
На пятерых.
Возьми бутылку шампанского, 2 бутылки содовой, большой винный бокал мараскино, по половине винного бокала коньяка и кюрасао, одну ложку толченого сахара. Засыпь тонко нарезанную цедру половины апельсина сахаром и дай настоятся, добавь мараскино, коньяк и кюрасао. Тщательно смешай и добавь содовую и шампанское. Добавка половины фунта чистого льда будет отличным улучшением[напитка].